Parlamentul britanic recunoaşte statul palestinian într-un vot simbolic

Deputaţii britanici s-au pronunţat masiv, luni seara, într-un vot simbolic, în favoarea recunoaşterii unui stat palestinian, însă acest vot nu ar urma să influenţeze poziţia Guvernului în acest dosar.

149 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic recunoaşte statul palestinian într-un vot simbolic

Parlamentul britanic recunoaşte statul palestinian într-un vot simbolic (Imagine: Shutterstock)

Moţiunea, care îndeamnă Guvernul britanic la "recunoaşterea unui stat palestinian alături de statul Israel", în vederea asigurării unei "soluţii negociate (...) a două state", a fost adoptată cu 274 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Votul din Parlamentul britanic a avut loc la zece zile după ce Suedia a recunoscut statul palestinian, o decizie criticată de Israel.

Însă acest vot nu va avea vreo consecinţă, deoarece are un caracter simbolic şi Guvernul condus de David Cameron nu este obligat să i se conformeze.

Poziţia Guvernului britanic "este foarte clară şi nu se va modifica", indiferent de rezultatul votului, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street în momentul deschiderii dezbaterilor din Parlament.

În total, 134 de ţări, între care Polonia, Bulgaria, Brazilia şi Argentina, au recunoscut statul palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici