Parlamentul European a aprobat candidaturile lui Moscovici şi Canete pentru posturi în Comisia Europeană

Francezul Pierre Moscovici şi conservatorul spaniol Miguel Arias Canete au primit miercuri seara aprobarea Parlamentului European pentru posturi în cadrul Comisiei Juncker, au anunţat deputaţi europeni, citaţi de AFP.

267 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a aprobat candidaturile lui Moscovici şi Canete pentru posturi în Comisia Europeană

Pierre Moscovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele trei comisii ale Parlamentului convocate să se pronunţe (Afaceri Economice, Piaţa Internă şi Comerţ) au aprobat desemnarea lui Moscovici în funcţia de comisar pentru Afaceri Economice cu 44 de voturi pentru, 12 împotrivă şi trei abţineri.

Unda verde din partea deputaţilor pentru desemnarea fostului ministru socialist al Finanţelor era practic asigurată, după ce conservatorul spaniol Miguel Arias Canete a fost validat puţin mai devreme pentru portofoliul Climă şi Energie.

Desemnarea lui Canete pentru acest post de comisar a fost aprobată de 83 de deputaţi, alţi 42 au votat împotrivă.

Anterior, Parlamentul European a respins candidatura slovenei Alenka Bratusek pentru un post în Comisia Europeană.

Bratusek, care era desemnată pentru postul de vicepreşedinte responsabil de Energie, este primul candidat la un post în noua Comisie Europeană care este respins.

Candidatura fostului premier sloven Alenka Bratusek a fost respinsă de 112 eurodeputaţi, iar 13 au votat în favoarea ei.

Componenţa şi programul noii Comisii Europene urmează fie aprobate prin vot de Parlamentul European la 22 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici