Parlamentul francez adoptă definitiv proiectul de lege privind imigraţia

Parlamentul francez a adoptat definitiv miercuri proiectul de lege privind imigraţia, care înăspreşte normele de expulzare a străinilor aflaţi în Franţa fără acte legale.

893 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez adoptă definitiv proiectul de lege privind imigraţia

Parlamentul francez adoptă definitiv proiectul de lege privind imigraţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adunarea Naţională a aprobat textul în cursul după-amiezii, cu 297 de voturi pentru şi 193 împotrivă, iar Senatul şi-a exprimat acordul final în cursul serii, cu 182 de voturi pentru şi 151 împotrivă.

După retragerea, în martie, sub presiunea taberei de centru, a extinderii deprivării de naţionalitate, au mai rămas în joc două mari mize: încadrarea dreptului de sejur al imigranţilor ilegali afectaţi de boli grave şi contenciosul privind îndepărtarea din ţară a imigranţilor ilegali plasaţi în detenţie.

Titlul de sejur pentru "străini bolnavi" nu va mai putea fi acordat de acum decât în cazul "absenţei" tratamentului adecvat în ţara de origine.

Opoziţia de stânga a menţionat totuşi că dacă tratamentele nu sunt "absente", ele nu sunt nici accesibile de cele mai multe ori pentru numeroşi bolnavi, în special din motive financiare sau geografice.

Noua dispoziţie prevede totuşi că autoritatea administrativă va putea lua în considerare "circumstanţe umanitare excepţionale" pentru atribuirea titlului de sejur, după ce a primit avizul directorului general al agenţiei regionale de sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici