Păsări moarte şi în Suedia. Se pare că "focurile de artificii" au făcut victime şi în alte părţi - VIDEO

Între 50 şi 100 de păsări au murit în mod misterios în noaptea de marţi spre miercuri, fiind găsite pe o şosea de la intrarea într-un orăşel din sud-vestul Suediei, după ce alte câteva mii de păsări au murit în sudul Statelor Unite.

168 afișări
Imaginea articolului Păsări moarte şi în Suedia. Se pare că "focurile de artificii" au făcut victime şi în alte părţi - VIDEO

Păsări moarte şi în Suedia. Se pare că "focurile de artificii" au făcut victime şi în alte părţi - VIDEO

Unele păsări - o varietate de corbi - erau vii, dar "majoritatea muriseră", a explicat pentru AFP Christer Olofsson din cadrul serviciilor de salvare din Falköping, un orăşel situat la circa 100 de kilometri de Göteborg.

"Veterinarul districtului a venit în jurul orei 08.30 (09.30 ora României) şi a luat cinci păsări pentru analize", rezultatele urmând să fie anunţate în 24 sau 48 de ore, a explicat el.

Fotografiile martorilor publicate de presa suedeză prezintă păsări răspândite pe stradă pe câteva zeci de metri, care par să fi căzut din cer.

Incidentul inexplicabil din Falköping are loc după alte două "ploi" cu păsări moarte în Statele Unite, prima în Arkansas, la sfârşitul săptămânii trecute, iar cea de-a doua în Louisiana, marţi.

Potrivit autorităţilor din Arkansas, primele probe nu arată niciun un semn de boală, păsările murind din cauza fricii.

Focurile de artificii din noaptea de 31 decembrie sau salvele de tun folosite pentru îndepărtarea dăunătorilor ar fi putut provoca plecarea masivă a acestor păsări cu vedere nocturnă slabă, care ar fi murit apoi lovindu-se de case şi de copaci.

Potrivit mărturiilor strânse de echipele de intervenţie şi citate de presa suedeză, marţi seara au avut loc focuri de artificii la Falköping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici