Patru ani de închisoare pentru doi tineri britanici care au incitat la revolte pe Facebook

Doi tineri au fost condamnaţi, marţi, în Marea Britanie la patru ani de închisoare pentru incitare la violenţe prin intermediul reţelelor sociale, în cadrul revoltelor care au afectat ţara săptămâna trecută.

562 afișări
Imaginea articolului Patru ani de închisoare pentru doi tineri britanici care au incitat la revolte pe Facebook

Patru ani de închisoare pentru doi tineri britanici care au incitat la revolte pe Facebook

Jordan Blackshaw, în vârstă de 20 de ani, a creat un eveniment pe Facebook, intitulat "Distrugerea oraşului Northwich" (nord-vestul Angliei). Potrivit procurorului Martin McRobb, pagina a fost creată la 9 august.

Al doilea acuzat, Perry Sutcliffe-Keenan, în vârstă de 22 de ani, a incitat la revoltă în cartierul său din Warrington (nord-vestul Angliei), deschizând o pagină pe Facebook intitulată "Organizarea unei revolte".

Cei doi tineri au "folosit Facebook pentru a organiza tulburări grave în momentul în care astfel de incidente se produceau în alte regiuni ale ţării", a declarat procurorul în faţa tribunalului din Chester, în nord-vestul Angliei.

Poliţia a acţionat "rapid pentru a închide aceste site-uri şi a se asigura că nimeni nu participă la aceste evenimente planificate. Totuşi, aceste mesaje au generat panică şi un sentiment de revoltă în cadrul cartierelor", a afirmat el.

"Dacă ne aducem aminte în ce măsură a fost folosită tehnologia pentru a incita oamenii să comită acte infracţionale (în timpul revoltelor de săptămâna trecut din ţară), este uşor de înţeles" de ce au fost condamnaţi cei doi suspecţi la patru ani de închisoare, a apreciat unul dintre oficialii poliţiei locale, Phil Thompson.

Marea Britanie a fost zguduită, săptămâna trecută, de cele mai grave violenţe urbane din ultimii 30 de ani. Sute de magazine au fost atacate şi jefuite, numeroase clădiri au fost incendiate şi cinci persoane au murit. Autorii tulburărilor au recurs la reţelele sociale Facebook şi Twitter, precum şi la mesageria BlackBerry, pentru a se organiza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici