Patru imigranţi clandestini şi-au cusut gurile în semn de protest faţă de situaţia lor în Italia

Patru imigranţi originari din Maghreb şi-au cusut gurile sâmbătă în semn de protest faţă de imobilizarea lor prelungită într-un centru de primire din Roma.

438 afișări

Bărbaţii cu vârste între 20 şi 30 de ani, care şi-au cusut gurile cu un fir de aţă tras dintr-o pătură şi un ac mic se află acum sub îngrijire medicală, relatează agenţia italiană ANSA.

Unul dintre ei ar fi trebuit să fie repatriat luni.

Centru de primire Porta Galaria din suburbia Romei adăposteşte sute de clandestini, bărbaţi şi femei.

"Revolta lor ne impune să redeschidem dezbaterea naţională cu privire la aceste centre inumane şi la o legislaţie care să facă referire la cei ce fug de războaie, violenţă şi sărăcie şi de criminalii de război", a reacţionat primarul de stânga al capitalei, Ignazio Marino.

Abordarea dosarului imigraţiei suscită dezbateri intense în Italie. ţara fiind acuzată recent la Bruxelles mai ales pentru condiţiile degradante impuse clandestinilor într-un centru de primire provizoriu de pe insula Lampedusa.

În 2002, o lege ce necesită acum revizuiri a implementat un sistem de cote determinând în fiecare an numărul de imigranţi pe care Italia îi poate adăposti în funcţie de nevoile pieţei de muncă şi capacităţile sale de integrare economică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici