Patru poliţişti ucişi în Tunisia, într-un atac împotriva domiciliului ministrului de Interne

Patru poliţişti au fost ucişi, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, într-un atac "terorist" comis împotriva domiciliului ministrului de Interne, la Kasserine (vestul Tunisiei), a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului.

119 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti ucişi în Tunisia, într-un atac împotriva domiciliului ministrului de Interne

Patru poliţişti ucişi în Tunisia, într-un atac împotriva domiciliului ministrului de Interne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un atac terorist cu (arme de tip) Kalaşnikov a vizat casa ministrului de Interne, la Kasserine, în cursul căreia patru poliţişti au fost ucişi, iar unul rănit", a declarat Mohamed Ali Aroui.

Încă nu este clar cine se afla în interiorul casei în momentul producerii atacului. Ministrul de Interne, Lotfi Ben Jeddou, îşi petrece, de obicei, cea mai mare parte a timpului la Tunis, în timp ce soţia sa şi copiii locuiesc la Kasserine.

Un corespondent al AFP la Kasserine care s-a dus la faţa locului a observat urme de sânge pe pereţii exteriori ai casei, dar şi pe sol, la câţiva metri de clădire.

Atacatorii purtau cagule şi se aflau la bordul unei camionete, a anunţat pentru AFP un locuitor din Kasserine care i-a văzut după comiterea atacului.

Tunisia a cunoscut un an negru în 2013, cu două asasinate politice şi violenţe împotriva forţelor de ordine, toate atribuite unei mişcări jihadiste care a luat avânt după revoluţia din 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici