Perturbări la metroul din Londra, din cauza unei greve a angajaţilor

Milioane de pasageri ai metroului londonez vor fi afectaţi, luni, de o grevă de 24 de ore, care a început duminică, la ora locală 19.00 (21.00 ora România), pentru a protesta faţă de suprimarea posturilor.

63 afișări
Imaginea articolului Perturbări la metroul din Londra, din cauza unei greve a angajaţilor

Perturbări la metroul din Londra, din cauza unei greve a angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sindicatele din transporturi, RMT şi TSSA, sunt în conflict cu operatorul metroului londonez London Underground cu privire la suprimarea prevăzută a 800 de locuri de muncă, în principal la ghişee.

Aproximativ 3,5 milioane de curse sunt efectuate zilnic la metroul londonez.

Greviştii au început să se organizeze în pichete în faţa staţiilor de metrou duminică seara, ceea ce va constrânge milioane de londonezi să folosească bicicletele sau propriile autovehicule, respectiv să meargă pe jos pentru a ajunge la locul de muncă, aşa cum au făcut şi la începutul lui septembrie, când a avut loc un protest similar.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a criticat greva, calificând-o drept "politică" deoarece ea coincide cu conferinţa anuală a partidului său, aflat la putere în Marea Britanie. "Este vorba despre o grevă politică nedeghizată", a scris primarul în cotidianul Daily Telegraph.

"Obiectivele sindicaliştilor nu au nimic de-a face cu condiţiile de muncă ale membrilor săi, ci cu un atac politic împotriva Guvernului", a adăugat el.

Prima grevă de la începutul lui septembrie a provocat importante perturbări la metroul londonez. Alte două mişcări de protest sunt prevăzute în noiembrie, în cazul în care conflictul nu va fi rezolvat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici