Peste 1.000 de japonezi au rămas blocaţi pe o autostradă înzăpezită 40 de ore

  • Peste 1.000 de japonezi au rămas joi seara blocaţi pe o autostradă
  • Circulaţia a fost reluată în condiţii de iarnă după mai bine de 40 de ore
  • Autostrada a fost blocată din cauza stratului gros de zăpadă
892 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de japonezi au rămas blocaţi pe o autostradă înzăpezită 40 de ore

Peste 1.000 de japonezi au rămas blocaţi pe o autostradă înzăpezită 40 de ore

Peste 1.000 de oameni din Japonia au stat de joi până vineri seara blocaţi pe o autostradă în maşinile lor, în timpul unei furtuni puternice de zăpadă.

Blocajul s-a produs pe autostrada Kanetsu care leagă prefecturile Tokyo şi Niigata.

Primele semene de aglomerare au început apară miercuri seara, iar joi dimineaţă, autorităţile au închis intrarea pe autostradă pentru a atenua numărul maşinilor blocate.

Totul a pornit după ce o maşină s-a blocat în zăpadă adâncă în mijlocul autostrăzii şi a determinat maşinile din spate să oprească.

În momentul de vârf al blocajului, coloana s-a întins pe 15 kilometri, iar unii şoferi au rămas blocaţi peste 40 de ore.

Blocajul a continuat până vineri, când zăpada a fost curăţată pe benzile autostrăzii şi şoferii care ieşeau din capitală au putut să înainteze. Cei care mergeau spre Tokyo au rămas însă blocaţi în continuare.

Vineri, la prânz, erau încă 1.000 de maşini blocate.

Fotografiile aeriene cu autostrada, arată şirurile lungi de maşini care nu se mişcă, multe cu grămezi de zăpadă deasupra, blocate în mijlocul câmpurilor acoperite de zăpadă.

Echipele de intervenţie le-au împărţit şoferilor orez, pâine, biscuiţi, dulci şi 600 de sticle de apă, precum şi mii de litri de benzină şi motorină.

Regiunile centrale şi nordice ale Japoniei au fost lovite zilele acestea de ninsori puternice.

Comunităţile din centrul Japoniei şi de-a lungul coastei de nord au rămas izolate din cauza căderilor masive de zăpadă.

10.000 de gospodării sunt fără curent electric.

Zăpada abundentă s-a înregistrat în prefecturile Niigata şi Gunma, unde zăpada a ajuns la 2 metri în trei zile, potrivit radioului public din Japonia - NHK.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici