Peste 170 de persoane arestate şi şapte poliţişti răniţi în cursul mitingului OWS din New York

Un număr de 177 de persoane au fost arestate joi, în cursul manifestaţiilor care au marcat două luni de la înfiinţarea mişcării Occupy Wall Street (OWS), a anunţat comandantul poliţiei din oraş, Ray Kelly, într-o conferinţă de presă.

157 afișări
Imaginea articolului Peste 170 de persoane arestate şi şapte poliţişti răniţi în cursul mitingului OWS din New York

Peste 170 de persoane arestate şi şapte poliţişti răniţi în cursul mitingului OWS din New York (Imagine: Mediafax FotoA/FP)

Kelly a precizat că şapte poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi pentru o scurtă perioadă de timp. "Li s-a aruncat cu un lichid în faţă", a spus el, adăugând că unul dintre poliţişti a fost rănit cu un obiect de sticlă.

Primarul New York-ului Michael Bloomberg a apreciat că la miting au participat aproximativ 1.000 de persoane, dar a precizat că era dificil ca acestea să fie numărate, în oraş protestând mai multe grupuri.

"Nu era un număr impresionant. Au avut loc perturbări", a mai spus primarul.

"Adevărata ştire pentru ziarele de mâine este că nu au fost mai mulţi de atât", a insistat el.

Aproximativ 1.000 de persoane manifestau joi după-amiaza în Union Square, în sudul cartierului Manhattan. Mulţi dintre protestatari sunt studenţi şi membri ai sindicatelor studenţeşti, care denunţă mai ales costul în creştere al educaţiei.

Alţi manifestanţi au ales să îşi prezinte mesajul în metrou, scandând sloganuri în vagoanele cu pasageri, dar fără să perturbe traficul.

Un ultim miting era prevăzut la sfârşitul după-amiezii în Foley Square, în sudul Manhattanului.

Mişcarea OWS, care denunţă excesele lumii financiare şi concentrarea bogăţiei, are câteva mii de activişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici