Peste 20 de militari au fost răniţi în timpul unui exerciţiu militar în Marea Britanie

Peste 20 de militari, britanici şi indieni, au fost răniţi în urma coliziunii mai multor vehicule, produse în timpul unui exerciţiu desfăşurat la Salisbury Plain, relatează Daily Telegraph, în ediţia electronică.

270 afișări
Imaginea articolului Peste 20 de militari au fost răniţi în timpul unui exerciţiu militar în Marea Britanie

Peste 20 de militari au fost răniţi în timpul unui exerciţiu militar în Marea Britanie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Doi militari cu răni foarte grave au fost transportaţi cu elicopterul la un spital din apropiere, iar alţi opt prezintă răni grave.

Poliţia susţine că patru sau cinci militari ar prezenta răni care le "pun viaţa în pericol", iar o sursă militară a declarat că cel puţin unuia dintre ei i s-a amputat un membru. Potrivit sursei citate, au fost răniţi atât militari britanici, cât şi indieni, dar majoritatea sunt indieni.

Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 18.30, pe un teren din apropiere de Westdown Camp.

"Din perspectiva noastră, am preluat doi pacienţi cu răni ce le ameninţă viaţa şi i-am transportat la Southampton", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciului de ambulanţă. "Am preluat opt pacienţi cu răni grave pe care i-am transportat pe cale rutieră la spitalul Salisbury", a adăugat ea.

"Am tratat mai mulţi răniţi care se ţineau pe picioare - spun mai mulţi pentru că nu avem un număr final", a continuat ea.

Sexul şi vârsta persoanelor rănite, precum şi natura rănilor nu este cunoscută.

Iniţial s-au anunţat 16 răniţi, dar numărul lor a crescut la 20, iar paramedicii au precizat că unii dintre ei sunt în "stare critică".

"Avem cunoştinţă că a avut loc un incident în poligonul din Salisbury Plain. Nu suntem siguri în legătură cu detaliile şi până când nu vom fi, nu vom face niciun comentariu", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Salisbury Plain, un teren de 777 de kilometri pătraţi, care include monumentul megalitic de la Stonehenge, este deţinut de Ministerul Apărării şi este cea mai mare zonă de antrenament britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici