Peste 400 de morţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami

Cel puţin 408 persoane au murit şi alte 303 sunt date dispărute, după un tsunami cauzat de un cutremur cu magnitudinea de 7,7 luni, pe insulele indoneziene izolate din Oceanul Indian, potrivit unui nou bilanţ stabilit vineri dimineaţă de autorităţi.

68 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de morţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami

Peste 400 de morţi în Indonezia, după cutremurul urmat de tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin 408 persoane au fost ucise şi 303 sunt în continuare date dispărute", a declarat un membru al operaţiunilor de intervenţie, Agus Prayitno.

Căutările sunt îngreunate de izolarea satelor de pescari diseminate de-a lungul coastelor insulelor Mentawai, situate în largul insulei Sumatra, dintre care unele au fost devastate de valuri de peste trei metri înălţime.

Un oficial guvernamental a apreciat joi că seismul a cauzat probabil moartea a 500 de persoane. "Este probabil că două treimi dintre dispăruţi au fost luaţi de mare sau îngropaţi".

Preşedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, s-a deplasat joi la locul catastrofei pentru a reconforta supravieţuitorii şi a supraveghea sosirea ajutoarelor alimentare, a apei şi medicamentelor.

Aproape 13.000 de persoane au fost adăpostite în tabere temporare după ce şi-au pierdut locuinţele, potrivit serviciilor de intervenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici