Ministrul ucrainean al Apărării: Peste 42.500 de terorişti şi militari ruşi sunt în Donbas şi 55.000 de militari ruşi la frontieră

Ministrul ucrainean al Apărării Stepan Poltorak a declarat luni, la o reuniune a Consiliului interparlamentar Ucraina-NATO, că în zonele "ocupate" din regiunea ucraineană Donbas (est) se află 42.500 de "terorişti şi militari ruşi", relatează Ukrinform în pagina electronică.

13866 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al Apărării: Peste 42.500 de terorişti şi militari ruşi sunt în Donbas şi 55.000 de militari ruşi la frontieră

Ministrul ucrainean al Apărării: Peste 42.500 de terorişti şi militari ruşi sunt în Donbas şi 55.000 de militari ruşi la frontieră(Imagine: HEPTA)

"În prezent, contingentul comun al forţelor armate ruseşti şi unităţilor armate ilegale staţionate pe teritoriile ocupate temporar ale regiunilor Doneţk şi Lugansk este de 42.500 de persoane", a declarat Poltorak, potrivit unui corespondent Ukrinform.

Insurgenţii şi-au dublat atacurile asupra poziţiilor aflate sub controlul trupelor ucrainene la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie, în comparaţie cu situaţia in aprilie, a declarat ministrul.

"Rusia îşi menţine forţele de-a lungul frontierei cu Ucraina", a mai declarat ministrul ucrainean.

"Numărul total al militarilor Federaţiei ruse (menţinuţi în zona de frontieră) este de 55.000, iar al unităţilor de armament şi echipament de 3.700", a adăugat el.

Forţele armate ucrainene apreciază că "teroriştii" urmează să-şi concentreze eforturile asupra creării şi conducerii forţelor armate ale "republicilor populare" de la Doneţk (DPR) şi Lugansk (LPR).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici