Peste 700 de combatanţi kurzi au fost ucişi de la începutul ofensivei împotriva SI

Peste 700 de combatanţi din Kurdistanul irakian au fost ucişi de la începutul ofensivei împotriva grupării Stat Islamic în Irak, la 9 iunie, a anunţat, miercuri, Guvernul regiunii autonome.

118 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de combatanţi kurzi au fost ucişi de la începutul ofensivei împotriva SI

Peste 700 de combatanţi kurzi au fost ucişi de la începutul ofensivei împotriva SI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, 727 de combatanţi kurzi pesmerga au fost ucişi şi 3.564 au fost răniţi în şase luni, a afirmat Guvernul, într-un comunicat, precizând că bilanţul include "ofiţeri, subofiţeri, membri ai serviciilor de informaţii, ai poliţiei şi veterani kurzi pesmerga".

Guvernul a adăugat că alţi 34 de membri ai forţelor de securitate kurde au fost daţi dispăruţi.

Combatanţii islamişti din gruparea sunnită Stat Islamic au preluat controlul asupra unor părţi importante din teritoriul irakian, profitând de lipsa de reacţie a armatei irakiene.

Combatanţii kurzi au un rol important în contraofensiva împotriva grupării Stat Islamic. Cu susţinerea raidurilor aeriene ale coaliţiei internaţionale, ei au preluat controlul asupra mai multor zone aflate sub controlul combatanţilor islamişti, printre care barajul de la Mosul, din nordul Irakului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici