Peste o sută de personalităţi franceze au semnat o petiţie împotriva noului ministru al dezvoltării. Ce i-a nemulţumit

  • Peste o sută de personalităţi franceze îl acuză pe noul ministru al dezvoltării de comentarii homofobe
  • Caroline Cayeux a fost desemnată ministru în relaţia cu Autorităţile Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Coeziunii Teritoriale
  • Cayeux este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a manifestat public această poziţie, fapt ce a scandalizat opinia publică
2346 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de personalităţi franceze au semnat o petiţie împotriva noului ministru al dezvoltării. Ce i-a nemulţumit

Peste o sută de personalităţi franceze au semnat o petiţie împotriva noului ministru al dezvoltării. Ce i-a nemulţumit

Caroline Cayeux a fost numită ministru în relaţia cu Autorităţile Locale din partea Ministerului Dezvoltării şi Coeziunii Teritoriale în cadrul noului guvern al Franţei format pe 4 iulie. Cayeux şi-a menţinut opoziţia în Senat faţă de legea căsătoriei şi adopţiei între persoane de acelaş sex.

„Reforma este un capriciu al acestor oameni şi un plan care merge împotriva naturii”, a declarat Caroline Cayeux. Comentariile noului ministru au stârnit un val de indignare în Franţa.

Peste o sută de personalităţi au semnat o petiţie prin care au criticat deschis exprimarea ministrului Cayeux şi o consideră nedemnă de a-şi păstra postul.

"Cum putem accepta ca un membru al guvernului să numească cetăţenii francezi cu apelaivul aceşti oameni? Cum putem evita ca, în mintea ei, să nu aparţinem aceleiaşi categorii de cetăţeni?", se arată în petiţie.

Scrisoarea a fost semnată de membri ai parlamentului, primari, foşti membri ai guvernului, inclusiv fostul premier Manuel Valls, precum şi jurnalişti, avocaţi şi membri ai societăţii civile.

Prim-ministrul Elizabeth Borne consideră că ministrul Cayeux a făcut declaraţii controversate în trecut, dar va continua să lucreze şi să rămână „concentrată pe misiunea ei” în guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici