Petro Poroşenko a vorbit în limba română într-un discurs susţinut la Cernăuţi - VIDEO

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, aflat într-o vizită la Cernăuţi, a rostit un discurs în limba română, relatează PRO TV Chişinău.

9886 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko a vorbit în limba română într-un discurs susţinut la Cernăuţi - VIDEO

Petro Poroşenko a vorbit în limba română într-un discurs susţinut la Cernăuţi (Imagine: captura video YouTube)

"Dragi prieteni, dragi compatrioţi, Bucovina este o regiune unică, ce poate servi drept exemplu de înţelegere între naţionalităţi. În această regiune multinaţională, din moşi-strămoşi locuiesc oameni de diferite naţionalităţi, oameni care vorbesc diferite limbi", a declarat preşedintele Ucrainei, citat de PRO TV Chişinău, în cadrul unui discurs susţinut la Universitatea Naţională din Cernăuţi.

El le-a amintit românilor din regiune că sunt cetăţeni ucraineni, la fel ca toţi ceilalţi locuitori ai ţării, şi le-a promis că drepturile lor vor fi respectate.

Actualul preşedinte al Ucrainei s-a născut la Bolgrad, în Basarabia de Sud, localitate aflată în prezent la graniţa cu Republica Moldova. Aici a învăţat limba română, pe care, potrivit apopiaţilor săi, o vorbeşte destul de bine.

Aceasta nu este pentru prima dată când preşedintele ucrainean vorbeşte în limba română. În mai, deputata partidului ucrainean Udar, Irina Gheraşenko, a declarat că Poroşenko a demonstrat că vorbeşte română, în cadrul prezentării unui sondaj numit "Preşedintele european", elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev.

"În cadrul prezentării, Poroşenko a dat dovadă de cunoaşterea limbii române, rostind "perfect" câteva fraze în această limbă, şi i-a dăruit Institutului un drapel pe care îl luase anterior la summitul de la Vilnius", afirma atunci deputata ucraineană.

Tot în acest discurs, liderul de la Kiev a mulţumit Rusiei că a făcut poporul său să fie mai unit. "Doresc să mulţumesc statului rus, pentru că a făcut să fim mai uniţi. Acum nu mai este nevoie să facem dezbateri pentru a alege în ce limbă vorbim. Cu o limbă sau alta, soldaţii noştri îşi apără ţara", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici