Piraţii somalezi, suspectaţi că ar fi deturnat un cargou cu petrol

Piraţii somalezi sunt suspectaţi că ar fi deturnat un cargou cu petrol din Sri-Lanka, ce a lansat un apel de ajutor, al cărui sistem de urmărire a fost oprit şi şi-a modificat ruta, îndreptându-se spre coasta somaleză, potrivit unui reprezentant al unei organizaţii umanitare, citat de Reuters.

308 afișări
Imaginea articolului Piraţii somalezi, suspectaţi că ar fi deturnat un cargou cu petrol

Piraţii somalezi, suspectaţi că ar fi deturnat un cargou cu petrol

În cazul în care incidentul va fi confirmat, aceasta va fi prima prădare a unei nave comerciale de către piraţii somalezi, din 2012.

Cargoul Aris 13 se presupune că ar avea la bordul său opt membri de echipaj.

”S-a raportat că nava ar fi fost urmărită cu o zi înainte de a dispărea de două ambarcaţiuni sportive”, a declarat John Steed, ce face parte din grupul de ajutor Oceans Beyond Piracy.

”Aeronave ale forţelor navale regionale Navfor ale UE vor survola zona pentru a încerca să depisteze nava şi să determine ce s-a întâmplat exact”, a adăugat acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici