Poliţia britanică a arestat 660 de persoane suspectate de pedofilie

Poliţia britanică a arestat 660 de persoane suspectate de pedofilie, printre care medici, profesori şi asistenţi sociali, în urma unei operaţiuni care s-a desfăşurat timp de şase luni, a anunţat miercuri Agenţia Naţională împotriva Criminalităţii (NCA).

115 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică a arestat 660 de persoane suspectate de pedofilie

Poliţia britanică a arestat 660 de persoane suspectate de pedofilie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Operaţiunea a vizat "persoane care accesau imagini indecente cu copii pe Internet", dar s-a finalizat cu inculpări pentru agresiuni sexuale, potrivit NCA.

Operaţiunea desfăşurată de NCA în colaborare cu 45 de echipe de poliţişti din Marea Britanie, a permis "protejarea a peste 400 de copii", a anunţat, într-un comunicat, Agenţia Naţională britanică împotriva Criminalităţii.

Printre persoanele arestate se află "medici, profesori, reprezentanţi ai unor asociaţii de cercetaşi, asistenţi sociali şi foşti poliţişti", a precizat NCA, adăugând că "39 dintre persoanele reţinute se aflau deja în atenţia poliţiei".

În total, anchetatorii au desfăşurat percheziţii la 833 de adrese şi au verificat 9.172 de calculatoare şi telefoane. "Unele persoane încep prin a accesa imagini indecente online, însă ulterior trec direct la abuzuri asupra copiilor", a declarat directorul general adjunct al NCA, Phil Gormley.

În ultimele luni, o serie de scandaluri de pedofilie implicând vedete au apărut în Marea Britanie, în urma dezvăluirilor privindu-l pe fostul prezentator BBC Jimmy Savile, suspectat de comiterea a bsute de agresiuni sexuale.

În condiţiile în care recentele scandaluri au menţionat inclusiv numele unor politicieni din perioada 1980-1990, NCA a precizat că niciuna dintre cele 660 de persoane arestate nu este membru sau fost membru al Parlamentului sau Guvernului de la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici