Poliţia ungară a arestat imigranţi clandestini într-un tren către Viena

Poliţia ungară a arestat 26 de imigranţi clandestini într-un tren care circula de la Budapesta spre Viena. Poliţia i-a evacuat pe imigranţi la staţia Gyor, în vestul Ungariei, a informat joi televiziunea publică de ştiri M1.

160 afișări
Imaginea articolului Poliţia ungară a arestat imigranţi clandestini într-un tren către Viena

Poliţia ungară a arestat imigranţi clandestini într-un tren către Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imigranţii au fost evacuaţi la staţia Gyor, în vestul Ungariei, a informat televiziunea publică de ştiri M1. Biroul pentru imigrări va lansa proceduri împotriva imigranţilor.

Poliţiile ungară, germană şi austriacă au intensificat recent, în mod treptat, inspecţiile pe trenurile cu rută internaţională, mai ales pe cele de pe rutele Budapesta-Viena şi Budapesta-Munchen, informează sursa citată. Douăzeci şi doi de imigranţi au fost arestaţi pentru că nu puteau dovedi cu documente că locuiesc legal în Ungaria. Patru dintre ei erau copii.

Consiliul municipal din Budapesta pregăteşte un plan de acţiune pentru a face faţă miilor de imigranţi care ajung zilnic în oraş, a informat vineri cotidianul Magyar Nemzet, citat de agenţia de presă ungară MTI.

Se aşteaptă ca acest plan, care va specifica în detaliu ce sarcini trebuie să îndeplinească autorităţile, să fie gata în câteva săptămâni. Discuţiile de coordonare au început deja între Ministerul de Interne, Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Direcţia de Poliţie a Consiliului oraşului Budapesta, a precizat primarul Budapestei, Istvan Tarlos. El a adăugat că a convocat o întâlnire a Adunării Generale din Budapesta pe 2 septembrie, problema imigranţilor clandestini fiind un punct separat pe ordinea de zi.

Tarlos a declarat pentru publicaţia Magyar Nemzet că cea mai mare problemă este situaţia sanitară care s-a dezvoltat pe străzi, pasaje subterane şi în parcuri, punând presiune pe companiile de întreţinere ale spaţiului public, poliţie şi pe societăţile de utilităţi publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici