Poluarea fonică, pericol major pentru economie şi sănătate. Ţara care cheltuie 156 miliarde de euro anual din cauza zgomotului STUDIU

  • Poluarea fonică are un impact serios asupra sănătăţii mentale şi fizice, dar şi asupra bugetului naţional.
  • Transportul este principala sursă de poluare fonică, arată un studiu francez.
936 afișări
Imaginea articolului Poluarea fonică, pericol major pentru economie şi sănătate. Ţara care cheltuie 156 miliarde de euro anual din cauza zgomotului STUDIU
Poluarea fonică ne costă timp, bani şi sănătate. Cel puţin, asta arată un studiu derulat de către două autorităţi franceze din domeniul Ecologiei, care au ajuns la concluzia că poluarea fonică afectează 25 de milioane de persoane în Franţa şi este un factor de stres în viaţa de zi cu zi, conform connexionfrance.com.
 
Mai mult, nouă milioane de oameni din Franţa sunt expuşi la zgomote care sunt mult peste limita admisă de lege. 
 
Circa 430.000 de franceze iau medicamente pentru anxietate iar 2.600 au murit din cauza problemelor cardiovasculare provocate de poluare fonică.
 

Economia, afectată de poluarea fonică 

 
Persoanele care trăiesc în zone cu zgomot puternic (trafic intens, şantiere în construcţie etc) tind să se interneze mai des în spital, să îşi ia concedii şi să aibă productivitate mai scăzută la job. 
 
Totodată, poluarea fonică influenţează preţurile în industria imobiliară, scăzând valoarea apartamentelor şi a caselor.
 

Ce consecinţe are poluarea fonică 

 
Probleme de somn, boli cardiovasculare, obezitate şi diabet. Poluarea fonică ne îmbolnăveşte şi ne predispune la boli mai grave. Asta arată datele strânse de autorităţile franceze, care spun însă că este nevoie de studii mai extinse, întrucât acest tip de poluare tinde să nu fie luat în seamă de către legiuitori în absenţa unor date concrete.
 

Transportul, principalul vinovat 

 
68,4% din poluarea fonică este din cauza transportului. În bani, asta înseamnă cheltuirea a 106,4 miliarde euro anual în Franţa.
 
Din procentul de 68,4%, traficul rutier este cel mai „păcătos”, urmat de tradficul aerian şi cel feroviar.  Vecinii zgomotoşi, şantierele, spitalele şi şcolile, contribuie, la rândul lor, la creşterea nivelului poluării fonice. 
 
Poluarea fonică nu este doar stresantă, ci o problemă reală de Sănătate publică”, spune deputata şi preşedinta Consiliului naţional pentru combaterea poluării fonice, Laurianne Rossi. 
 
Dacă în privinţa poluării aerului, oamenii încep să ia măsuri, când vine vorba despre cea fonică, lucrurile nu sunt încă destul de clare, întrucât lipsesc cercetările în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici