Pompeo şi Mattis vor discuta miercuri cu senatorii americani despre relaţiile SUA - Arabia Saudită

Secretarul de Stat american Mike Pompeo şi secretarul Apărării, James Mattis, vor discuta miercuri cu senatorii americani despre dezvoltarea relaţiilor cu Arabia Saudită, pe fondul îngrijorărilor privind regatul, relatează site-ul postului France 24.

154 afișări
Imaginea articolului Pompeo şi Mattis vor discuta miercuri cu senatorii americani despre relaţiile SUA - Arabia Saudită

Pompeo şi Mattis vor discuta miercuri cu senatorii americani despre relaţiile SUA - Arabia Saudită

Susţinerea exprimată de preşedintele american Donald Trump pentru Riyad i-a adus acestuia critici din partea republicanilor.

Senatorul Bob Corker, a informat reporterii că Pompeo şi Mattis vor discuta cu Senatul în jurul orei locale 11.00 (1600 GMT), în cadrul unei şedinţe cu uşile închise.

Corker a adăugat că speră ca directorul CIA, Gina Haspel, să fie prezentă în cadrul şedinţei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a contestat raportul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, afirmând că nu s-a concluzionat că prinţul Mohammad bin Salman a ordonat crima şi sugerând că poate ar trebui trasă la răspundere "lumea".

Acesta a sugerat că, indiferent dacă prinţul moştenitor saudit este implicat sau nu în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, Statele Unite vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită, pentru protejarea intereselor americane, pe cele ale Israelului şi ale altor aliaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici