Poveştile horror nespuse în pandemie. Victimele care nu apar în statistica deceselor

  • Medicii de familie din Marea Britanie ezită uneori să scrie pe certificatul de deces coronavirus
  • Un raport al Institutului Naţional de Statistică britanic informează că virusul a ucis 217 de bătrâni din aziluri
  • Cifrele ar putea fi însă mult mai mari, ajungând chiar la 4.000 de morţi în casele de îngrijire din Marea Britanie
6346 afișări
Imaginea articolului Poveştile horror nespuse în pandemie. Victimele care nu apar în statistica deceselor

Foto: Profimedia

O „epidemie ascunsă” de coronavirus în azilurile din Marea Britanie ar putea costa vieţile a 4.000 de bătrâni, avertizează experţii. Aceştia cred că decesele provocate de Covid-19 sunt raportate în număr mult mai mic, potrivit The Guardian.
 
Medicii de familie uneori ezită să scrie Covid-19 pe certificatul de deces, astfel aceste victime nu mai ajuns pe lista oficială a celor ucişi de coronavirus.
 
Ultimul raport arată că virusului a omorât 217 oameni din aziluri în Anglia şi Ţara Galilor, în două săptămâni.
 
Autortităţile au avertizat despre ororile la care se poate ajunge, cu zeci de mii de victime, care nu ar figura în bilanţul oficial.
 
Cei care deţin azilurile se plâng de faptul că nu primesc echipamentele necesare pentru a testa oamenii şi angajaţii, iar mulţi se tem că luptă o bătălie  pierdută împotriva pandemiei ucigaşe.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici