Premierul Italiei şi-a prezentat DEMISIA. Noul parlament de la Roma şi-a preluat atributiile

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, şi-a prezentat sâmbătă seara demisia, dar va continuă să conducă Executivul până la formarea unui nou guvern, informează AFP.

1900 afișări
Imaginea articolului Premierul Italiei şi-a prezentat DEMISIA. Noul parlament de la Roma şi-a preluat atributiile

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, şi-a prezentat DEMISIA

Camera Deputaţilor şi Senatul italian şi-au desemnat sâmbătă preşedinţii, cu toate că încă nu s-a decis o majoritate clară în niciuna din camere.

Coaliţia de centru-dreapta trebuie să primească sarcina formării viitorului guvern al Italiei, a declarat Silvio Berlusconi, liderul formaţiunii Forza Italia, după rezultatul neconcludent al scrutinului parlamentar, potrivit cotidianului La Repubblica.

De altfel, Silvio Berlusconi a anunţat că îl susţine pe Matteo Salvini, preşedintelui partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, în încercarea acestuia de a forma un guvern, informează Reuters.

Fostul premier italian a subliniat că alianţa de centru-dreapta formată din Liga Nordului, Forza Italia şi Fraţii Italiei trebuie să primească sarcina formării guvernului.

În timpul campaniei electorale din Italia, cele patru partide din coaliţia de centru-drepata au convenit ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să fie şi nominalizarea alianţei pentru funcţia de premier.

Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, cu trei procente în plus faţă de formaţiunea Forza Italia, condusă de Berlusconi.

Potrivit rezultatelor parţiale, partidul populist antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S) a obţinut 32,7% în urma scrutinului parlamentar din Italia. Pe locul doi se situează Partidul Democrat (PD, centru-stânga), cu 18,7%. Formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17,4%, iar Forza Italia (FI, centru-dreapta), partidul lui Silvio Berlusconi, 14%. Partidul naţionalist-conservator Fraţii Italiei (FdI), condus de Giorgia Meloni, a primit 4,3% din voturi, partidul Liber şi Egali (LeU) 3,4%, formaţiunea +Europa 2,5%, Noi cu Italia 1,3%, iar Mişcarea Civică Populară 1%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici