Premierul Letoniei intenţionează să demisioneze, în cadrul unui plan de formare a unei noi coaliţii

Premierul Letoniei, Krisjanis Karins, a anunţat luni că intenţionează să demisioneze, împreună cu toţi membrii Guvernului, în cadrul unui plan de formare a unei noi coaliţii, conform publicaţiei The Baltic Times şi site-ului Tagesschau.de.

103 afișări
Imaginea articolului Premierul Letoniei intenţionează să demisioneze, în cadrul unui plan de formare a unei noi coaliţii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Krisjanis Karins, liderul formaţiunii politice Noua Unitate, ar urma să îi transmită joi demisia preşedintelui Edgars Rikevics. Krisjanis Karins vrea să formeze o nouă coaliţie guvernamentală, din care ar urma să facă parte formaţiunile Noua Unitate, Uniunea Verzilor şi a Fermierilor şi Alianţa Progresistă.

"Joi, îi voi prezenta preşedintelui demisia mea şi a întregului Cabinet guvernamental", a declarat Krisjanis Karins.

Vinerea trecută, Krisjanis Karins, prim-ministru din 2019, semnalase intenţia de a rămâne în funcţie şi de a continua actuala coaliţie, însă au apărut disensiuni privind anumite posturi guvernamentale. "Unii parteneri de coaliţie blochează eforturile pentru dezvoltarea bunăstării şi a creşterii economice", a subliniat Krisjanis Karins, citat de publicaţia Die Zeit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
letonia,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici