Premierul moldovean va fi audiat de Procuratură într-un dosar privind falsificarea actelor de studii

Premierul moldovean Chiril Gaburici va fi audiat de Procuratura Generală în dosarul privind falsificarea actelor de studii ale acestuia, transmite PRO TV Chişinău, în timp ce portalul deschide.md susţine că acesta ar putea fi pus sub învinuire pentru fals şi uz de acte false.

1327 afișări
Imaginea articolului Premierul moldovean va fi audiat de Procuratură într-un dosar privind falsificarea actelor de studii

Premierul moldovean va fi audiat de Procuratură într-un dosar privind falsificarea actelor de studii (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că a terminat ancheta şi a transmis Procuraturii Generale materialele privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică şi tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original şi alte probe administrate pe tema dosarului de investigare a falsificării actelor de studii pe numele lui Chiril Gaburici.

Ministrul de Interne, Oleg Bălan, a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile apărute pe portalul deschide.md, potrivit cărora în urma expertizei efectuate de poliţie s-a stabilit că diploma lui Chiril Gaburici ar fi falsă. Portalul, care susţine că a intrat în posesia unor documente din dosar, afirmă că semnătura directorului liceului unde ar fi învăţat premierul este falsifică, la fel ca şi ştampila instituţiei.

Informaţia a apărut pe site-ul deschide.md după ce sâmbătă seara premierul a postat pe o reţea de socializare o solicitare adresată preşedintelui ţării, Parlamentului şi deputaţilor în care cere ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Chiril Gaburici ameninţa că în caz contrar îşi va da demisia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici