Premierul polonez spune că dacă Ucraina cade, Rusia plănuieşte să atace toată Europa de Est, inclusiv România

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie să fie învins în 2023, deoarece caută să invadeze şi alte ţări din regiune, a avertizat premierul polonez. El solicită NATO să livreze cât mai urgent avioane de luptă Ucrainei pentru a respinge invazia rusă.

5411 afișări
Imaginea articolului Premierul polonez spune că dacă Ucraina cade, Rusia plănuieşte să atace toată Europa de Est, inclusiv România

Mateusz Morawiecki, Facebook

Într-un interviu acordat Conferinţei de Securitate de la München, Mateusz Morawiecki a declarat pentru France 24 că Moscova „se pregăteşte pentru următorul atac”.

Pe lângă lupta pentru independenţa lor, el a spus că Ucraina luptă şi pentru „libertatea şi securitatea noastră” şi că Rusia „a chemat cei mai răi demoni ai imperialismului, colonialismului şi naţionalismului secolului XX”. 

Morawiecki a spus că el crede, cu ajutorul aliaţilor Ucrainei, că Rusia ar putea fi învinsă „posibil în acest an”, deoarece alte ţări, inclusiv Polonia, membră NATO, ar putea fi următoarele. 

El a descris modul în care „provocările”, precum incursiunile avioanelor ruseşti la graniţele membrilor NATO, semnalând intenţiile viitoare ale lui Putin.

„Se pregătesc pentru următorul atac, următoarea ofensivă, potenţial asupra statelor baltice, sau Finlandei, sau Poloniei, sau România sau Moldova, orice altă ţară care se învecinează”, a spus el, "inclusiv ţările din Asia Centrală".

Pe 13 februarie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Kremlinul a pus la cale o lovitură de stat în ţara ei, unde trupele ruseşti sunt staţionate în republica separatistă Transnistria.

Potrivit France 24, premierul polonez solicită NATO să-i livreze avioane de luptă lui Volodîmîr Zelenski, citează Newsweek

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici