Premierul scoţian denunţă poziţia lui David Cameron la Bruxelles

Premierul scoţian Alex Salmond l-a acuzat luni într-o scrisoare pe premierul britanic conservator, David Cameron, că ruinează interesele scoţiene opunându-se unei schimbări a tratatului UE la Bruxelles.

277 afișări
Imaginea articolului Premierul scoţian denunţă poziţia lui David Cameron la Bruxelles

Premierul scoţian denunţă poziţia lui David Cameron la Bruxelles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salmond, al cărui Partid Naţional Scoţian (separatist) a câştigat majoritatea absolută în Parlamentul scoţian în mai 2011, îi reproşează lui David Cameron că a blocat tratatul vineri fără să se fi consultat cu Edinbourg.

El l-a acuzat pe Cameron "că a comis o eroare schimbând relaţiile Marii Britanii cu UE, fără să se fi consultat cu colegii săi liberal-democraţi, fără să fi vorbit cu guvernele locale din Edinbourg, Cardiff (Ţara Galilor) şi Belfast (Ulster)".

Scoţia, care face parte din Marea Britanie de trei secole, dispune de propriul parlament şi guvern din 1999, în cadrul unui acord istoric.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici