Premierul ungar Viktor Orban propune şi el crearea unei armate europene

Prim-ministrul ungar Viktor Orban propune crearea unui armate europene şi spune că securitatea ar trebui să fie o prioritate în cadrul Blocului comunitar, informează agenţia de ştiri MTI.

1498 afișări
Imaginea articolului Premierul ungar Viktor Orban propune şi el crearea unei armate europene

Premierul ungar Viktor Orban propune şi el crearea unei armate europene

Cu ocazia unei conferinţe de presă organizată înaintea Summitului Grupului Visegrad (V4) de la Varşovia, premierul ungar a prezentat o serie de propuneri referitoare la viitorul politicilor UE privind economia, securitatea şi sistemul instituţional.

Premierul de la Budapesta a declarat că securitatea ar trebui să devină o prioritatea în cadrul Blocului comunitar.

De asemenea, liderul ungar a mai propus ca instituţii precum Consiliul European şi Comisia Europeană ar trebuie să se întoarcă la îndeplinirea "rolurilor originale".

Orban a adăugat că UE ar trebuie să urmeze politicile "deja testate", cum ar fi politica agricolă sau cea de coeziune, însă migraţia şi chestiunile sociale nu ar trebui să fie gestionate la nivel european.

Blocul Comunitar a eşuat să reacţioneze la provocările în planul politicii externe, cum ar fi conflictul din Ucraina, migraţia sau terorismul, potrivit premierului ungar.

Pe lângă premierii din Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia, la summitul V4 urmează să participe şi cancelarul german Angela Merkel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici