Preşedintele Mexicului a anunţat că oferă azil lui Julian Assange şi că a discutat cu Trump despre acest lucru

  • Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că a cerut graţierea lui Julian Assange de la Donald Trump, înainte ca acesta să părăsească funcţia de preşedinte anul trecut.
  • Lopez Obrador a făcut şi o ofertă de azil pentru fondatorul Wikileaks.
  • Julian Assange se află într-o închisoare de maximă securitate din Marea Britanie.
1458 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Mexicului a anunţat că oferă azil lui Julian Assange şi că a discutat cu Trump despre acest lucru

Lopez Obrador a făcut o ofertă de azil lui Julian Assange şi a spus că i-a trimis o scrisoare lui Trump prin care îi recomanda ca Assange să fie graţiat înainte ca acesta să fie înlocuit ca preşedinte al Statelor Unite de Joe Biden în ianuarie anul trecut, potrivit Reuters.

Mexic nu a primit un răspuns oficial la scrisoare, a declarat Lopez Obrador într-o conferinţă de presă regulată a Guvernului. "Ar fi un semn de solidaritate, de fraternitate să-i permitem azil lui Assange în ţara în care decide să locuiască, inclusiv în Mexic" a spus preşedintele. Dacă i s-ar acorda azil în Mexic, fondatorul Wikileaks nu ar putea interveni în afacerile altor ţări şi  nu ar reprezenta niciun fel de ameninţare, a adăugat Lopez Obrador.

Luna trecută Washingtonul a câştigat un recurs într-un tribunal englez pentru extrădarea lui Julian Assange. Acesta este tot mai aproape de acuzaţiile penale din Statele Unite pentru una dintre cele mai mari scurgeri de informaţii clasificate. Autorităţile americane îl acuză pe Assange de 18 capete de acuzare legate de publicarea de către Wikileaks a înregistrărilor militare confidenţiale şi documente diplomatice ale SUA despre care au spus că au pus vieţi în pericol.

Mai rămân obstacole înainte ca Assange să poată fi trimis în Statele Unite într-o odisee care l-a dus de la un tânăr hacker din Melbourne, la ani de zile închis la ambasada Ecuadorului din Londra şi apoi încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Marea Britanie. Fondatorul Wkileaks are foarte mulţi susţinători şi îl consideră un erou împotriva sistemului care a fost persecutat de Statele Unite pentru că a dezvăluit faptele greşite ale statului american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici