Preşedintele Serbiei avertizează că ţara sa ar putea înăspri controalele la frontiere

Încurajat de rezultatul referendumului din Ungaria, preşedintele sârb Tomislav Nickolic avertizează că Serbia ar putea înăspri controalele la frontiere pentru a opri imigranţii clandestini, notează The Associated Press.

1084 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Serbiei avertizează că ţara sa ar putea înăspri controalele la frontiere

Preşedintele Serbiei avertizează că ţara sa ar putea înăspri controalele la frontiere

Tomislav Nickolic a declarat că Serbia ar trebui să se pregătească de înăsprirea controalelor la frontiere, chiar dacă această măsură ar risca să supere Uniunea Europeană.

"Dacă Serbia devine o pâlnie prin care apa nu se poate scurge din cauză că alţii şi-au închis frontierele, atunci Serbia va trebui să-şi închidă propriile frontiere, indiferent de convingeri", a declarat Nikolic, potrivit agenţiei de ştiri Tanjug.

Cu frontiera spre Ungaria aproape complet închisă, în Serbia s-a strâns un număr tot mai mare de refugiaţi care nu au posibilitatea de a călători mai departe spre statele mai bogate din Europa.

Făcând referire la recentul referendum din Ungaria, în cadrul căruia majoritatea cetăţenilor au votat împotriva cotelor de imigranţi propuse de Bruxelles, Nikolic a declarat: "Dacă Ungaria nu a stârnit furia UE, Serbia cu siguranţă nu o va face."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici