Preşedintele Slovaciei laudă lupta anticorupţie din România, cerându-i lui Iohannis expertiză

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis pentru lupta anticorupţi, rugându-l să-i transmită "know how"-ul României în acest domeniu, cei doi înalţi demnitari discutând şi despre ameninţărle teroriste, propaganda Rusiei şi securitatea energetică.

532 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Slovaciei laudă lupta anticorupţie din România, cerându-i lui Iohannis expertiză

Preşedintele Slovaciei laudă lupta anticorupţie din România, cerându-i lui Iohannis expertiză

"Am discutat despre corupţie. L-am întrebat pe domnul preşedinte dacă ar putea să ne transmită know how-ul şi ce a determinat ca în România lupta împotriva corupţiei să ajungă la un aşa înalt nivel", a spus Kiska, după întrevederea cu preşedintele Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Slovacia.

Un alt subiect de discuţite, potrivit preşedintelui slovac, a fost securitatea şi "propaganda Rusiei", dar şi securitatea energetică, cei doi şefi de stat căzând de acord că "proiectul North Stream II ar fi un pericol real pentru siguranţa Ucrainei.

În privinţa terorismului, după atacurile din Franţa, Kiska a precizat că poziţia celor două ţări este că "a scoate anumite religii ca a nu fi cele mai bune, nu este calea cea mai bună de urmat, este exact inversul, este exact ceea ce teroriştii îşi doresc".

De asemenea, preşedintele Slovaciei şi-a exprimat şi condoleanţele pentru victimele incendiului din Colectiv, dar şi pentru românii decedaţi în atacurile de la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici