Preşedintele Tunisiei a fost audiat ca martor în cazul asasinării unui opozant de stânga

Preşedintele tunisian Moncef Marzouki a fost audiat joi dimineaţă ca martor de către judecătorul de instrucţie care anchetează moartea opozantului Chokri Belaid, ale cărui rude afirmă că şeful statului ştia de ameninţare.

138 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Tunisiei a fost audiat ca martor în cazul asasinării unui opozant de stânga

Preşedintele Tunisiei a fost audiat ca martor în cazul asasinării unui opozant de stânga (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Preşedintele Republicii Moncef Marzouki l-a primit în această dimineaţă (joi) pe judecătorul de instrucţie al Tribunalul de primă instanţă de la Tunis, care l-a audiat în calitate de martor în cazul asasinării lui Chokri Belaid", a anunţat preşedinţia.

Comunicatul nu oferă precizări suplimentare.

Familia lui Chokri Belaid a dat asigurări că Marzouki avea informaţii cu privire la ameninţările care îl păşteau pe opozantul de stânga asasinat la 6 februarie, dar purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Adnene Mancer a dezminţit.

"Fratele meu mi-a trimis SMS-ul: «preşedinţia m-a contactat pentru a-mi spune că sunt ameninţat cu moartea. Preşedintele mi-a propus protecţie, dar am refuzat, pentru că acest lucru ar fi însemnat (...) să-mi controleze»" activităţile, a anunţat pentru AFP Abdelmajid Belaïd, fratele defunctului.

"În opinia mea, preşedintele îi cunoştea pe cei care au decis să-l ucidă pe Chokri", a adăugat el.

Membri ai familiei opozantului au anunţat în această săptămână că nu cred în ipoteza oficială potrivit căreia mişcarea salafistă l-a ucis pe opozant, acuzând partidul islamist Ennahda, aflat la putere, că s-ar afla în spatele asasinatului.

Crima a aruncat Tunisia într-o criză politică fără precedent, obligându-l pe premierul Hamadi Jebali să demisioneze săptămâna trecută. Ţara se află în continuare în aşteptarea unui nou guvern.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici