Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene: Aderarea la Schengen va fi pe agenda Consiliului JAI din octombrie

Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene a anulat reuniunea din 19-20 septembrie a Consiliului JAI din lipsă de "subiecte substanţiale", însă aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi pe agenda reuniunii JAI din 25-26 octombrie.

251 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene: Aderarea la Schengen va fi pe agenda Consiliului JAI din octombrie

Preşedinţia cipriotă a Consiliului Uniunii Europene: Aderarea la Schengen va fi pe agenda Consiliului JAI din octombrie

"Deoarece nu am avut subiecte care să ducă discuţii substanţiale, am decis, ca Preşedinţie în exerciţiu, să anulăm reuniunea din septembrie a Consiliului JAI. Nu e normal să ţinem o reuniune de Consiliu doar pentru că era în calendarul nostru", a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, Nikos Christodoulides, purtător de cuvânt al Preşedinţiei cipriote a UE.

El a adăugat că subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen se va afla pe agenda Consiliului JAI programat pentru luna octombrie, iar până la următoarea reuniune "mai multe dosare importante vor fi pregătite pentru discuţii substanţiale şi luarea de decizii".

"Subiectul Schengen se va afla cu siguranţă pe agenda reuniunii Consiliului JAI din octombrie. În acelaşi timp, până la următoarea reuniune a Consiliului JAI, mai multe dosare importante vor fi pregătite pentru discuţii substanţiale şi luarea de decizii", a mai spus oficialul Preşedinţiei cipriote a UE.

Consiliul JAI, programat pentru 19-20 septembrie, care trebuia să ia o decizie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost anulat, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici