Presiunile se intensifică asupra lui David Cameron privind identităţile participanţilor la dineuri

Presiunile s-au accentuat asupra premierului David Cameron pentru dezvăluirea identităţii donatorilor pe care i-a primit la dineuri în reşedinţa sa, pe fondul scandalului privind presupusa finanţare ilegală a partidului său. Trezorierul Partidului Conservator, Peter Cruddas, este suspectat că a intermediat un acces privilegiat la şeful Guvernului.

78 afișări
Imaginea articolului Presiunile se intensifică asupra lui David Cameron privind identităţile participanţilor la dineuri

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, el a demisionat după difuzarea unei înregistrări video în care era surprins în timp ce propunea, în schimbul banilor, întâlniri cu David Cameron în cursul dineurilor private, pentru influenţarea politicilor.

Opoziţia laburistă a solicitat o anchetă pentru elucidarea acestui caz.

La rândul său, Downing Street a comunicat că doar câţiva donatori conservatori au participat la dineuri cu primul-ministru şi cu soţia sa la reşedinţa oficială, însă Guvernul refuză să le dezvăluie numele.

Guvernul este dispus să ofere informaţii despre reuniunile ministeriale, dar ar fi "lipsit de sens" să fie oferite detalii despre toate dineurile private.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici