PRIMA căsătorie între persoane de acelaşi sex într-o BISERICĂ protestantă

O căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost oficiată pentru prima dată într-o biserică protestantă în Germania şi a fost înregistrată în mod oficial ca atare, a anunţat duminică postul regional public de radio din Hesse (vest).

3968 afișări
Imaginea articolului PRIMA căsătorie între persoane de acelaşi sex într-o BISERICĂ protestantă

Biserica protestantă din Germania a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex - presă

Pentru prima dată în Germania, uniunea dintre Rüdiger şi Christoph Zimmermann a fost înscrisă în registrul căsătoriilor Bisericii, a precizat postul de radio pe site.

Cei doi, care erau deja într-o uniune civilă printr-un "contract de comuniune de viaţă", au spus "da" într-o biserică protestantă de la Seligenstadt, în apropiere de Frankfurt, potrivit unor imagini difuzate de postul public de televiziune ARD.

Biserica protestantă din Hesse şi Nassau a anunţat, în iunie, că intenţionează să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex şi să le înscrie în registrele religioase pentru căsătorii. De peste şase ani, cuplurile de persoane de acelaşi sex puteau să beneficieze, deja, de o binecuvântare, în cadrul unei ceremonii, în acest land.

Căsătoria civilă între persoane de acelaşi sex nu există, ca atare, în Germania, însă cuplurile homosexuale îşi pot oficializa relaţia, începând din 2001, încheind un "contract de comuniune de viaţă", care oferă drepturi similare cu cele oferite prin căsătorie, mai puţin în domeniile fiscal şi adopţiei.

Pe de altă parte, justiţia germană a impus, în iunie, un tratament fiscal egal pentru cuplurile de acelaşi sex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici