Prima lună din istorie când Marea Britanie nu foloseşte cărbune în producţia de energie electrică

  • Producţia de energie electrică în Marea Britanie a înregistrat cea mai ecologică lună din istorie
  • În luna mai nu s-a folosit cărbune în producerea de energie electrică, relatează The Guaradian.
  • Rezultatul bun vine după ce în luna mai a fost una foarte bună pentru sistemele care produc energie electrică prin intermediul panourilor solare
939 afișări
Imaginea articolului Prima lună din istorie când Marea Britanie nu foloseşte cărbune în producţia de energie electrică

Prima lună din istorie când Marea Britanie nu foloseşte cărbune în producţia de energie eletrică

Vremea bună din luna mai a ajutat atât energie solară cât şi cea eoliană să reprezinte 28% din totalul energie electrice din Marea Britanie. Cifra este doar puţin sub cea de 30% pe care o reprezintă energia produsă cu ajutorului gazului.

Scăderea în consumul de energie cauzată de pandemie a condus la oprirea producţiei pe bază de cărbune. Sistemul energetic a funcţionat 54 de zile consecutive fără să folosească cărbune.

Pe data de 24 mai s-a înregistrat şi ziua cu cea mai mică intensitate a CO2 după o perioadă lungă de timp.

Primăvara acesta a fost cea mai însorită din 1929 şi cea mai lipsită de precipitaţi din ultimii 124 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici