Primul sistem Patriot oferit de NATO Turciei a devenit operaţional

Primul din cele şase sisteme Patriot instalate de NATO în Turcia a devenit operaţional sâmbătă, obiectivul fiind contracararea eventualelor obuze şi rachete lansate din Siria, anunţă Alianţa Nord-Atlantică.

259 afișări
Imaginea articolului Primul sistem Patriot oferit de NATO Turciei a devenit operaţional

Primul sistem Patriot oferit de NATO Turciei a devenit operaţional (Imagine: Cosmin Deaconescu/ Mediafax Foto)

Primul sistem, pus la dispoziţie de Olanda, "va avea rolul protejării populaţiei din oraşul Adana (sud-est) de ameninţarea rachetelor", a comunicat Cartierul general al forţelor NATO din Europa.

"Celelalte cinci baterii NATO vor deveni operaţionale în următoarele zile", precizează comunicatul.

Este vorba, în afară de sistemul oferit de Olanda, de baterii de rachete oferite de Germania, care vor fi montate la Maras, şi de cele americane, instalate la Gaziantep.

Cele şase sisteme vor proteja, conform Alianţei Nord-Atlantice, vieţile a 3,5 milioane de turci.

Siria se confruntă de aproape doi ani cu un conflict civil soldat, conform ONU, cu aproximativ 60.000 de morţi.

Ankara a cerut sprijinul Alianţei Nord-Atlantice după ce o serie de obuze lansate în cadrul conflictului dintre facţiunile din Siria au căzut accidental pe teritoriul turc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici