Prinţul Andrew, chestionat de poliţie în grădinile palatului Buckingham

Prinţul Andrew a fost chestionat în grădinile palatului Buckingham de poliţiştii deveniţi mai vigilenţi după consolidarea măsurilor de securitate în urma unei tentative recente de furt, potrivit poliţiei.

415 afișări
Imaginea articolului Prinţul Andrew, chestionat de poliţie în grădinile palatului Buckingham

Prinţul Andrew, chestionat de poliţie în grădinile palatului Buckingham

Ducele de York, al treilea copil al reginei Elizabeth II, a fost abordat de doi agenţi înarmaţi în timp ce se plimba, miercuri, în reşedinţa regală din Londra, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

Purtătorul de cuvânt a dezminţit totuşi informaţiile prezentate de un cotidian, potrivit cărora agenţii şi-ar fi îndreptat armele spre ducele în vârstă de 53 de ani şi i-ar fi strigat să se întindă la sol.

"Miercuri, 4 septembrie, în jurul orei 18.00, doi poliţişti în uniformă s-au apropiat de un bărbat în grădinile palatului Buckingham pentru a-i verifica identitatea", a explicat purtătorul de cuvânt, adăugând că nu au fost folosite arme şi nici forţa.

Buckingham Palace a refuzat că comenteze incidentul.

Luni, poliţia a arestat doi bărbaţi suspectaţi că au vrut să jefuiască reşedinţa reginei Elizabeth II din Londra.

Primul a fost găsit la faţa locului la ora 22.30 în spatele gardului palatului regal, "într-un sector deschis publicului în timpul zilei".

Presupusul lui complice a fost reţinut în faţa palatului, unde nu era prezent niciun membru al familiei regale în seara respectivă, potrivit poliţiei.

Cei doi bărbaţi au fost puşi în libertate provizorie dar trebuie să rămână la dispoziţia anchetatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici