Procurorul care ancheta asasinarea lui Benazir Bhutto, ucis la Islamabad

Procurorul care conduce ancheta privind asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, în care fostul preşedinte Pervez Musharraf a fost arestat la domiciliu, a fost ucis vineri la Islamabad, a anunţat poliţia, citată de AFP.

734 afișări
Imaginea articolului Procurorul care ancheta asasinarea lui Benazir Bhutto, ucis la Islamabad

Chaudhry Zulfiqar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ucigaşii au ciuruit cu gloanţe maşina procurorului Chaudhry Zulfiqar pe o stradă dintr-un cartier rezidenţial aglomerat din capitala pakistaneză. Magistratul a decedat la spital, a declarat pentru AFP un ofiţer al poliţiei locale, Mohammad Yousuf.

Chaudhry Zulfiqar se afla la volanul maşinii sale în momentul în care atacatorii au tras mai multe gloanţe asupra lui. Garda lui de corp a fost rănită, iar un pieton a murit.

"Chaudhry Zulfiqar conducea maşina. El a pierdut controlul şi maşina a lovit un pieton", a declarat pentru AFP Mohammad Yousuf.

Procurorul mergea la o nouă audiere la tribunalul antiterorism din Rawalpindi, în apropiere de Islamabad, consacrată asasinării lui Benazir Bhutto la 27 decembrie 2007.

Acest caz este unul dintre cele în care este cercetat fostul preşedinte Pervez Musharraf, după ce a pus capăt, luna trecută, celor patru ani de exil şi s-a întors în ţară în speranţa că va participa la alegerile legislative din 11 mai.

Justiţia l-a condamnat recent la arest la domiciliu până la 4 mai în cazul demiterii judecătorilor în 2007. Marţi, un tribunal antiterorism i-a prelungit detenţia provizorie până la 14 mai în dosarul Bhutto, o decizie care a fost anunţată AFP de procurorul Chaudhry Zulfiqar.

"Generalul Musharraf" este suspectat că nu a asigurat în mod adecvat securitatea lui Bhutto. 

La mai mult de cinci ani de atunci, nimeni nu a fost condamnat pentru uciderea lui Benazir Bhutto, al cărei fiu, Bilawal Bhutto Zardari, în vârstă de 24 de ani, conduce în prezent campania electorală a PPP, dar evită reuniunile şi băile de mulţime din motive de securitate.

Candidatura la alegeri a lui Musharraf, aflat la putere de la lovitura de stat din 1999 şi până la demisia sa în 2008, a fost respinsă de comisia electorală, care apreciază că "a încălcat Constituţia", mai ales în cazul judecătorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici