Protest cu câini, inclusiv unul mort, la Primăria Chişinău împotriva eutanasierii

Mai multe persoane care au adus cu ele un câine mort protestau joi la Primăria Chişinău, cerând primarului Dorin Chirtoacă să anuleze decizia privind eutanasierea maidanezilor.

1072 afișări
Imaginea articolului Protest cu câini, inclusiv unul mort, la Primăria Chişinău împotriva eutanasierii

Protest cu câini, inclusiv unul mort, la Primăria Chişinău împotriva eutanasierii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Apărătorii maidanezilor au adus la primărie mai mulţi câini, inclusiv unul mort, pe care l-au pus la uşa instituţiei, ca dovadă a faptului că maidanezii sunt otrăviţi, relatează PRO TV Chişinău.

Protestarii sunt indignaţi de decizia lui Chirtoacă de a intensifica acţiunile de capturare a câinilor, după ce un copil, în vârstă de patru ani, a fost ucis de maidanezi în România, la Bucureşti.

Unii trecători se certau cu protestarii, apărând decizia primarului.

Decizia lui Chirtoacă prevede eutanasierea maidanezilor în cazul în care aceştia nu sunt revendiaţi în termen de zece zile. Purtătorul de cuvânt al primariei a declarat joi că deocamdată niciun câine nu a fost eutanasiat.

În urmă cu patru ani, un angajat al asociaţiei Spaţii Verzi a murit după ce a fost muşcat de un maidanez.

Primăria Chişinău a oferit un teren pentru construcţia unui adăpost. Acest proiect, în valoare de 30 de milioane de lei (peste 1,7 milioane euro), a fost iniţiat în 2010, dar stagnează din cauza lipsei de fonduri.

Autorităţile oraşului nu cunosc câţi maidanezi sunt în prezent în capitală, însă în urmă cu trei ani numărul acestora era aproximativ 20.000. Totuşi, Chirtoacă consideră că numărul maidanezilor s-a micşorat după ce a ordonat eutanasierea câinilor fără stâpân, în 2010.

"Câinele, sterilizat sau nesterilizat, oricum muşcă. Mai ales, dacă vorbim de haite, alcătuite din animale sălbatice, nu din animale de companie. Viaţa şi sănătatea copiilor, a locuitorilor oraşului, sunt mai importante", a declarat luni primarul Chişinăului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici