PROTESTE în TUNISIA: Manifestanţii cer demisia Guvernului tunisian

Sute de tunisieni au ieşit din nou pe străzi, vineri, pentru a cere demisia Guvernului condus de islamiştii din cadrul formaţiunii Ennahda, după asasinarea liderului opoziţiei, Mohamed Brahmi.

181 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în TUNISIA: Manifestanţii cer demisia Guvernului tunisian

PROTESTE în TUNISIA: Manifestanţii cer demisia Guvernului tunisian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poporul doreşte căderea Guvernului", "Ennahda trebuie să plece astăzi", au scandat manifestanţii, reuniţi pe bulevardul central Habib Burguiba.

Anterior, protestatarii se adunaseră în emblematica Piaţă Mohamed Ali, în faţa sediului influentului sindicat UGTT, care a declanşat greva generală după moartea disidentului.

Protestatarii au scandat sloganuri împotriva lui Rashed Ghannuchi, liderul Ennahda, numindu-l "asasin".

Joi seara, forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor atât în capitală, cât şi la Sidi Bouzid, oraşul natal al disidentului asasinat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici