PROTESTE la Ankara: Poliţia turcă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru dispersarea unei manifestaţii

Poliţia turcă a utilizat, sâmbătă, gaze lacrimogene pentru dispersarea a aproximativ 100 de studenţi care protestau la Ankara faţă de tăierea arborilor dintr-un campus universitar, mai mulţi manifestanţi fiind reţinuţi.

214 afișări
Imaginea articolului PROTESTE la Ankara: Poliţia turcă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru dispersarea unei manifestaţii

PROTESTE la Ankara: Poliţia turcă a intervenit cu gaze lacrimogene pentru dispersarea unei manifestaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit mişcării studenţeşti de stânga Genç-Der, care a organizat protestul în Piaţa Kizilay din Ankara, 26 de manifestanţi au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Manifestanţii intenţionau să meargă în centrul oraşului şi să planteze arbori într-un spaţiu public.

Proteste au loc constant, de câteva săptămâni, la Ankara şi în alte oraşe turce faţă de construirea unei autostrăzi prin campusul Universităţii Politehnice Orientul Mijlociu (ODTU), un proiect controversat criticat de studenţi.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a denunţat "acte de banditism modern", referindu-se la protestele studenţilor care se opun autostrăzii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici