Putin anulează un eveniment important. Marea conferinţă de presă de sfârşit de an nu va mai fi organizată

Preşedintele Vladimir Putin nu va organiza în această lună conferinţa sa tradiţională de presă televizată de sfârşit de an, a anunţat Kremlinul, la aproape 10 luni de la invazia a Rusiei în Ucraina.

353 afișări
Imaginea articolului Putin anulează un eveniment important. Marea conferinţă de presă de sfârşit de an nu va mai fi organizată

Evenimentul este un element de bază în calendarul lui Putin, oferindu-i şansa de a-şi pune în valoare stăpânirea problemelor şi rezistenţa, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu reporterii care poate dura mai mult de patru ore, scrie agenţia Reuters.

Dar războiul, care a început pe 24 februarie, nu a mers bine pentru Putin. Forţele sale au fost înfrânte din capitala ucraineană Kiev încă de la început şi au suferit eşecuri majore pe câmpul de luptă în estul şi sudul Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă a fost stabilită o dată pentru "marea conferinţă de presă" din acest an, şi a răspuns: "Nu, nu va fi una înainte de anul nou".

El a spus că Putin va găsi alte modalităţi de a comunica cu jurnaliştii, menţionând că a ţinut alte conferinţe de presă, inclusiv în timpul călătoriilor sale în străinătate.

Evenimentul de anul trecut a avut loc pe 23 decembrie, aproape exact cu două luni înainte de începerea invaziei, în timp ce Kremlinul nega acuzaţiile ucrainenilor şi ale SUA potrivit cărora zeci de mii de soldaţi ruşi trimişi în apropierea graniţei prevesteau o invazie.

Putin a folosit ocazia pentru a spune că Rusia a dorit să evite conflictul cu Ucraina şi cu Occidentul, dar că are nevoie de un răspuns "imediat" din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi la cererile sale de garanţii de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici