Putin insistă cu subiectul rachetelor din România. Acesta apare şi în discursul preşedintelui rus privind Starea Naţiunii: SUA au ignorat în mod flagrant Tratatul INF

Statele Unite au ignorat în mod flagrant prevederile Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) prin amplasarea de sisteme terestre de lansare a rachetelor în România şi Polonia, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, cu ocazia discursului său privind Starea Naţiunii.

993 afișări
Imaginea articolului Putin insistă cu subiectul rachetelor din România. Acesta apare şi în discursul preşedintelui rus privind Starea Naţiunii: SUA au ignorat în mod flagrant Tratatul INF

Putin insistă: SUA au ignorat în mod flagrant Tratatul INF prin amplasarea de sisteme de lansare în România

"Întâi, (SUA) au început să dezvolte şi să utilizeze rachete cu rază de acţiune intermediară pe care în mod înşelător le-au catalogat drept ţinte pentru apărarea antirachetă. Apoi au început să pună amplaseze lansatoare Mk-41 în Europa, capabile să utilizeze rachete Tomahawk cu rază de acţiune intermediară", a declarat preşedintele rus, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

"Prin toate acestea, Statele Unite au ignorat în mod flagrant dispoziţiile cuprinse din articolele 4 şi 6 ale Tratatului INF", a completat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin se referă la instalarea lansatoarelor terestre Mk-41 în cadrul Sistemului Aegis Ashore din Europa pentru presupuse sarcini antirachetă. Rusia susţine că aceste lansatoare permit utilizarea în scop ofensivă a rachetelor de croazieră Tomahawk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici