Rachetele HIMARS spulberă tranşeele ruseşti, considerate inutile pentru secolul 21

  • Ruşii au săpat cele mai lungi tranşee de pe planetă de la Primul Război Mondial încoace.
  • Rachetele HIMARS a spulberat tranşeele ruseşti, demonstrând că sunt inutile în războaiele secolului 21.
  • Liniile de tranşee ar măsura 1 448 km, cele mai concentrate fiind în regiunile Herson şi Zaporojie, susţin serviciile britanice, citate de WSJ.
14223 afișări
Imaginea articolului Rachetele HIMARS spulberă tranşeele ruseşti, considerate inutile pentru secolul 21

US Army/AP News

Ruşii au ocupat Nyzhini din regiunea Herson în octombrie 2022, iar în martie 2023, ocupanţii au construit fortăreţe şi cele mai lungi tranşee din istoria recentă.

Liniile de tranşee ar măsura 1 448 km, cele mai concentrate fiind în regiunile Herson şi Zaporojie, susţin serviciile britanice, citate de WSJ.Scopul?

Ca să se apere de iminenta contraofensivă ucraineană.Imaginile de satelit indică clar modificările de peisaj efectuate la scară largă.

Ruşii au săpat şi tranşee anti-tanc, sperând că tancurile occidentale ca M1 Abrams de fabricaţie americană să se împotmolească.Unele tranşee au fost săpate în zig-zag pentru a avea extra-protecţie de la şrapnel.

Pe ucraineni îi aşteaptă capcane, sârmă ghimpată şi mine anti-personal, adaugă WSJ.

Experţii occidentali susţin că tranşeele nu sunt periculoase pentru militarii ucraieni, ba chiar vor putea să le traverseze. 

Joi, 8 iunie, armata ucraineană a spulberat tranşeele ruseşti cu artilerie şi rachetele HIMARS. 

Forţele ucrainene au capturat o poziţie la sud de Orikhiv, la ora 5 dimineaţa.  

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici