"Vastă" operaţiune a poliţiei italiene împotriva unei celule teroriste afiliate Al-Qaida. Celula ar fi putut plănui să comită un atentat la Vatican

Autorităţile italiene efectuau vineri dimineaţa raiduri în şapte provincii, vizând o "reţea teroristă islamistă" afiliată Al-Qaida, inclusiv la cartierul general al acesteia, pe Insula Sardinia, potrivit poliţiei, care a anunţat o operaţiune "vastă", prima de acest fel.

236 afișări
Imaginea articolului "Vastă" operaţiune a poliţiei italiene împotriva unei celule teroriste afiliate Al-Qaida. Celula ar fi putut plănui să comită un atentat la Vatican

"Vastă" operaţiune a poliţiei italiene împotriva unei celule teroriste afiliate Al-Qaida. Celula ar fi putut plănui să comită un atentat la Vatican (Imagine: HEPTA)

Cel puţin 18 persoane au fost arestate în şapte provincii italiene, până la ora locală 8.00 (9.00, oar României), au declarat oficiali din cadrul poliţiei citaţi de postul american NBC News.

Presupusa celulă îşi avea cartierul general pe Insula Sardinia şi pregătea un atac în Pakistan, potrivit poliţiei.

Printre persoanele arestate s-ar afla şi autori ai atacului terorist comis în Piaţa Meena din Peshawar, în 2009, soldat cu 100 de morţi, potrivit NBC News.

Între acestea se află şi persoane suspectate că au oferit susţinere logistică lui Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, ucis într-o operaţiune a trupelor speciale americane în Pakistan, în 2011, a declarat Paolo Meloni, un purtător de cuvânt al poliţiei italiene, citat de CNN.

Alte persoane sunt suspectate de implicare în traficul cu imigranţi ilegali, a adăugat Meloni, de la Poliţia din Sassari, de pe Insula Sardinia, de unde este coordonată ancheta.

Majoritatea celor arestaţi sunt pakistanezi, a mai declarat oficialul italian.

Purtătorul a citat, între provinciile în care era în curs operaţiunea, Frosinone, în centru, Macerata, în zona central-estestică, şi Bergamo, în nord.

Potrivit portalului TheLocal.it, între suspecţi se află presupuşi organizatori ai atacului comis la o şcoală din Peshawar, în Pakistan, în care au fost ucişi 132 de copii.

Membrii celulei îndemnau la jihad împotriva statelor occidentale şi plănuiau o insurecţie împotriva Guvernului pakistanez, potrivit portalului.

Celula teroristă anihilată în Italia ar fi putut plănui să comită un atentat la Vatican

Celula teroristă anihilată de autorităţile italiene ar fi putut plănui să comită un atentat la Vatican, au declarat vineri anchetatorii, citaţi de agenţia ANSA în pagina electronică.

Interceptările realizate în cadrul investigaţiei privind celula teroristă afiliată reţelei Al-Qaida în Sardinia au arătat că un atacator sinucigaş se afla în Italia şi că ar fi existat planuri de a comite un atentat la Vatican, au precizat anchetatorii, într-o conferinţă de presă la Cagliari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici