Raidurile coaliţiei, soldate cu "aproximativ 100 de morţi" în rândul civililor - oficial libian

Raidurile coaliţiei internaţionale s-au soldat cu "aproximativ 100 de morţi" în rândul civililor din Libia, de la începutul ofensivei, sâmbătă, împotriva unor obiective ale forţelor colonelului Muammar Kadhafi, potrivit unui bilanţ provizoriu prezentat joi de regimul libian.

16 afișări
Imaginea articolului Raidurile coaliţiei, soldate cu "aproximativ 100 de morţi" în rândul civililor - oficial libian

Raidurile coaliţiei, soldate cu "aproximativ 100 de morţi" în rândul civililor - oficial libian (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu pot da ultimele cifre, dar am primit aproximativ 100 de morţi", a declarat Moussa Ibrahim, un purtător de cuvânt al regimului, întrebat de jurnalişti despre bilanţul morţilor de la începutul operaţiunilor coaliţiei în Libia.

"Da, aceştia sunt civili", a adăugat el.

Pe de altă parte, regimul colonelului Muammar Kadhafi a declarat joi că se aşteaptă la raiduri ale coaliţiei internaţionale asupra centrelor de telecomunicaţii şi radiodifuziune în cursul serii, adăugând că se bazează pe "informaţii secrete".

"Am primit informaţii secrete potrivit cărora centrele de telecomunicaţii şi de radiodifuziune vor fi vizate, probabil în această seară, de raiduri aeriene", a declarat Ibrahim.

El a apreciat că o asemenea operaţiune ar fi "imorală şi ilegală", ar viza "obiective civile" şi ar "afecta viaţa cotidiană a libienilor".

Ibrahim a făcut apel la ONU să "oprească orice fel de acţiune împotriva infrastructurii de telecomunicaţii şi radiodifuziune" din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici