Raport: Birocraţia din contextul Brexit ar putea ameninţa unitatea Marii Britanii

Marea Britanie se confruntă cu provocări "imense" de ordin legal, constituţional şi birocratic, care ar putea supune unei presiuni structura constituţională a ţării, în contextul în care Guvernul implementează strategia de părăsire a UE, au avertizat experţi într-un raport, potrivit DPA.

2000 afișări
Imaginea articolului Raport: Birocraţia din contextul Brexit ar putea ameninţa unitatea Marii Britanii

Raport: Birocraţia din contextul Brexit ar putea ameninţa unitatea Marii Britanii (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Votând pentru ieşirea din UE, poporul britanic a declanşat un proces pe cât de complex, pe atât de imprevizibil", au notat experţi din cadrul Asociaţiei de Studii Politice, cu sediul la Londra.

Proiectul de lege Marea Reformă Legislativă al premierului Theresa May, prin care aceasta plănuieşte să asimileze legile asociate Uniunii Europene în legislaţia britanică, ar putea produce diferenţe din ce în ce mai mari la nivelul politicilor privind agricultura, pescuitul, mediul şi învăţământul superior între Parlamentul de la Londra şi adunările regionale din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, subliniază raportul.

Aceste diferenţe regionale ar putea deveni atât de pronunţate încât să ameninţe unitatea ţării, se mai menţionează în raport.

May a promis să invoce Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona până la finalul lui martie 2017.

"Puterea şi autoritatea se va întoarce către instituţiile alese din ţara noastră", a declarat acesta la începutul lunii octombrie, într-un interviu acordat Sunday Times.

"Acest lucru înseamnă că autoritatea legislaţiei UE în Marea Britanie va lua sfârşit", a mai subliniat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici