Rata inflaţiei continuă să crească în Germania, atingând nivelul de 4,5%

  • Rata inflaţiei a ajuns la 4,5% în Germania, cel mai înalt nivel din ultimii 28 de ani
  • Inflaţia s-a accentuat din cauza majorării tarifelor la energie
2637 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei continuă să crească în Germania, atingând nivelul de 4,5%

Sursa foto: Mediafaxfoto

Rata inflaţiei a atins, în octombrie, nivelul de 4,5% în Germania, cea mai ridicată cotă din ultimii 28 de ani, pe fondul majorării tarifelor la energie, informează publicaţia Der Spiegel.

Oficiul federal pentru Statistici din Germania a anunţat că rata inflaţiei a fost de 4,5% în octombrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. Este vorba de cea mai accentuată creştere a inflaţiei din 1993 până în prezent.

În septembrie, rata inflaţiei fusese în Germania de 4,1%. Principalul factor al inflaţiei este majorarea tarifelor la electricitate cu 18,6%. În ultimele luni, au fost majorare semnificativ şi preţurile la benzină şi motorină.

Banca centrală din Germania (Bundesbank) a avertizat că inflaţia ar putea depăşi nivelul de 5% până la sfârşitul anului.

Economia Germaniei este afectată de instabilitate în contextul restricţiilor antiepidemice şi al stimulentelor acordate penru relansarea economică şi a consumului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici