LIVE-TEXT  Războiul Israel-Hamas, ziua 1: Hamas lansează Operaţiunea Al-Aqsa şi bombardează Israelul cu mii de rachete / Israelul începe Operaţiunea ,,Săbiile de Fier" şi bombardează Fâşia Gaza / Bilanţul victimelor din Israel: 250 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi

  • Teroriştii palestinieni din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă dimineaţă baraje de rachete asupra sudului şi centrului Israelului, declanşând sirenele în numeroase oraşe, anunţă Times of Israel.
  • Asediul a început în zorii zilei, în timp ce copiii mergeau la şcoală: «A început operaţiunea „potop al-Aqsa”.
  • Israelul adună rezervişti pentru luptă, în timp ce soldaţi israelieni au fost capturaţi.
  • Cel puţin 250 de israelieni au fost ucişi în urma atacului Hamas, conform presei din Israel.
31896 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 1: Hamas lansează Operaţiunea Al-Aqsa şi bombardează Israelul cu mii de rachete / Israelul începe Operaţiunea ,,Săbiile de Fier" şi bombardează Fâşia Gaza / Bilanţul victimelor din Israel: 250 de morţi şi aproape 1.500 de răniţi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE - Şase palestinieni ucişi în confruntările din Cisiordania

La câteva ore după ce oameni înarmaţi din Gaza s-au infiltrat în Israel şi armata israeliană a început să bombardeze Fâşia, violenţa s-a extins şi în Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est, anexat de Israel.

Şase palestinieni, printre care şi un copil, au fost ucişi. Peste 120 au fost răniţi în confruntările cu forţele de ordine şi coloniştii israelieni, potrivit serviciilor medicale palestiniene.

UPDATE - Peste 250 de israelieni au fost ucişi - presa locală

Numărul israelienilor ucişi de atacurile Hamas a crescut din nou, presa locală anunţând acum că au murit peste 250 de persoane.

Anterior, agenţiile de presă din ţară anunţau că au murit 200 de persoane.

Numărul persoanelor rănite a crescut, de asemenea, de la 1.100 la 1.452, a anunţat Ministerul israelian al Sănătăţii.

Între timp, cel puţin 232 de palestinieni au fost ucişi şi 1.610 au fost răniţi în urma loviturilor aeriene israeliene în Gaza, a declarat ministerul sănătăţii din zonă. 

UPDATE - Oficiali americani şi israelieni discută despre consolidarea securităţii

Secretarul de stat al SUA a discutat despre măsurile de consolidare a securităţii Israelului în cadrul unor convorbiri cu oficiali din această ţară, a anunţat Departamentul de Stat.

Antony Blinken a vorbit la telefon cu preşedintele israelian Isaac Herzog şi cu ministrul de externe Eli Cohen, în contextul în care SUA continuă să îşi arate sprijinul pentru această ţară.

"Secretarul de stat a subliniat sprijinul de neclintit al Statelor Unite pentru dreptul Israelului de a se apăra", a precizat departamentul.

UPDATE - Oraşul Tel Aviv, atacat cu 150 de rachete

Hamas a lansat 150 de rachete spre Tel Aviv, au anunţat sâmbătă seara reprezentanţii grupării. Ei au explicat că este vorba despre răspunsul Hamas la un atac aerian al israelienilor, potrivit Sky News.

Cel puţin nouă oameni au fost răniţi în atacurile cu rachete din aceasta seara.

Pe Canal 12 se afirmă că Iron Dome, sistemul aerian de aparare antiracheta, printre cele mai performante din lume, abia după prânz a inceput sa funcţioneze la parametrii proiectaţi, cu toate interceptoarele în funcţiune

UPDATE - Ministrul israelian al Energiei afirmă că alimentarea cu energie electrică în Gaza a fost oprită

Ministrul israelian al Energiei, Israel Katz, a declarat că a ordonat companiei de electricitate de stat să oprească furnizarea cu energie electrică în Fâşia Gaza.

"Am semnat un ordin prin care am dat instrucţiuni Companiei Electrice să oprească furnizarea de electricitate către Gaza", a declarat el.

Deşi există o centrală electrică operaţională în Gaza, aceasta se bazează în mare măsură pe energia din Israel şi se confruntă de ani de zile cu întreruperi regulate.

UPDATE - Numărul israelienilor ucişi creşte la 100

Cel puţin 100 de israelieni au fost ucişi în urma atacului Hamas, a anunţat Serviciul medical din Israel.

Cel puţin 985 de israelieni au fost răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Între timp, oficialii din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza au declarat că 198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene de represalii.

Cel puţin 1.610 palestinieni au fost răniţi, au adăugat oficialii.

UPDATE - 70 de israelieni au fost ucişi, 985 au fost răniţi

Autorităţile din Israel au prezentat noi informaţii despre urmările atacului Hamas anunţând că 70 de israelieni au fost ucişi şi 985 au fost răniţi.

Numărul oficial al israelienilor care au fost ucişi sâmbătă în timpul atacului Hamas a crescut de la 40 la 70, au anunţat serviciile de urgenţă din Israel, citate de Sky News.

UPDATE - Se dau lupte în 22 de localităţi din sudul Israelului

Luptele continuă în 22 de locuri din sudul Israelului, la peste 12 ore de la atacul iniţial al Hamas, a anunţat armata.

„Nu există nicio comunitate din sudul Israelului în care să nu avem forţe", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Israelul a recăpătat controlul în unele comunităţi. Armata efectuează ample verificări pentru a se asigura că zonele sunt sigure, a adăugat Daniel Hagari.

UPDATE - Israelul atacă intens în Fâşia Gaza

Forţele Aeriene Israeliene au declarat că avioanele lor de luptă au lovit două turnuri din Gaza, spunând că acestea adăposteau "infrastructura militară" a Hamas.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce un atac israelian asupra Turnului Palestina din oraşul Gaza a fost relatat de către Al Jazeera.

"Forţele aeriene au atacat două infrastructuri militare ale unor membri de rang înalt ai organizaţiei teroriste Hamas în interiorul unor clădiri înalte", au transmis Forţele Aeriene Israeliene, fără a furniza locaţia exactă.

Comunicatul Forţelor Aeriene a precizat că "Hamas îşi plasează activele militare în inima populaţiei civile din Fâşia Gaza".

UPDATE - Benny Gantz, liderul opoziţiei din Israel: „Israelul poate fi surprins, dar nu învins!”

Într-un mesaj mobilizator şi încurajator, liderul opoziţiei din Israel, Benny Gantz, a declarat că „Israelul poate fi surprins, dar nu învins. Opoziţia susţine guvernul.”

Liderul partidului de opoziţie s-a întâlnit săptămâna aceasta cu consilierul de securitate al Casei Albe şi cu alţi oficiali de rang înalt, în timp ce SUA lucrează pentru a negocia un acord între Ierusalim şi Riad.

UPDATE - Hamas ţine în captivitate soldaţi şi civili, confirmă armata israeliană

Militanţii Hamas ţin în captivitate civili şi soldaţi israelieni în Gaza, a confirmat armata israeliană.

Acţiunile din Fâşia Gaza marchează o escaladare majoră a luptelor.

Armata a confirmat afirmaţiile Hamas conform cărora luptătorii săi au răpit mai mulţi israelieni după ce s-au infiltrat în gardul de separare extrem de fortificat al ţării şi au pătruns în comunităţile din sud.

Armata nu a oferit detalii suplimentare, refuzând să comenteze câţi israelieni au fost răpiţi.

UPDATE - Sprijinul SUA pentru securitatea Israelului este "solid şi de nezdruncinat", afirmă Biden

Joe Biden a spus că sprijinul administraţiei de la Washington pentru securitatea Israelului este "solid şi de neclintit".

După ce a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Biden a precizat că SUA sunt pregătite să ofere "toate mijloacele adecvate de sprijin" ţării sale.

De asemenea, el a avertizat împotriva oricărei alte părţi ostile Israelului care încearcă să profite de atac şi a declarat că echipa sa urmăreşte îndeaproape situaţia.

UPDATE - Reuniune de urgenţă a ONU

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va fi convocată în urma celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a anunţat ministerul de Externe al Braziliei, potrivit Sky News.

UPDATE - Bilanţul victimelor din tabăra palestiniană

198 de palestinieni au fost ucişi în timpul atacului israelian asupra Gaza, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătăţii.

1.610 de persoane au fost rănite, potrivit aceluiaşi raport.

Atacul a urmat numeroaselor atacuri ale Hamas asupra Israelului, precum şi numeroase oraşe israeliene invadate de gruparea teroristă.

UPDATE - Ministrul israelian al Apărării : ,,aşteptaţi-vă la lovituri aeriene majore împotriva Siriei şi la operaţiuni complexe în Iran"

Ministrul israelian al Apărării spune:
„Iranul a început în mod deschis un război împotriva noastră şi ne vom răzbuna.  Vă puteţi aştepta la lovituri aeriene majore împotriva IRGC în Siria în zilele următoare, dar şi la operaţiuni mai complexe împotriva ţintelor strategice din Iran". 

UPDATE - Sisi face apel la calm 

Preşedintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi conduce un contact intens cu tabăra palestiniană şi cea israeliană pentru a înceta imediat focul, a reveni la calm, a controla situaţia şi a preveni escaladarea ulterioară.

UPDATE - Benjamin Netanyahu a declarat:  „Facem apel la toţi israelienii să se unească pentru a obţine victoria în acest război”

„Primul nostru obiectiv este în primul rând să curăţăm zona infiltrată de forţele inamice şi să restabilim securitatea şi pacea aşezărilor care au fost atacată. 

Al doilea obiectiv, în acelaşi timp, este acela de a cere un preţ uriaş de la inamic, pentru atacurile lor. Al treilea obiectiv este acela de a întări alte fronturi pentru ca nimeni să nu facă greşeala de a se alătura acestui război.

Suntem în război, iar în război trebuie să  vă păstraţi calmul. Fac un apel tuturor cetăţenilor Israelului să se unească pentru a ne atinge cel mai înalt obiectiv - victoria în acest război".

UPDATE Teheran: Suntem mândri de luptătorii palestinieni

„Felicităm luptătorii palestinieni”, a spus consilierul liderului suprem iranian Ali Khamenei, Rahim Safavi, după atacurile lansate de Hamas asupra Israelului. „Vom fi alături de luptătorii palestinieni până la eliberarea Palestinei şi a Ierusalimului”, spune el, potrivit agenţiei de ştiri iraniene semi-oficiale ISNA.

UPDATE ONU condamnă atacul Hamas şi solicită încetarea focului

Coordonatorul special al Naţiunilor Unite pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a condamnat ofensiva surpriză a miliţiilor palestiniene din Gaza împotriva Israelului, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la civili şi răpirile israelienilor şi a cerut încetarea imediată a atacurilor din Fâşie. „Condamn cu vehemenţă atacul în mai multe direcţii din această dimineaţă asupra oraşelor israeliene din apropierea Fâşiei Gaza şi tirul de rachete al grupării islamiste Hamas, care a lovit şi centrul Israelului”, a spus Wennesland.

El a adăugat că „aceste evenimente au dus la scene oribile de violenţă şi mulţi morţi şi răniţi israelieni”, inclusiv „mulţi despre care se crede că au fost răpiţi” şi care sunt acum ţinuţi captivi în Gaza. El a spus că au avut loc „atacuri atroce împotriva civililor care trebuie să înceteze imediat” şi a spus că este „extrem de îngrijorat de bunăstarea tuturor civililor” într-o dispută care a escaladat într-un conflict armat major în doar câteva ore.

UPDATE Israelul loveşte ţinte Hamas în Gaza: 14 complexe militare şi 4 centre operaţionale

În ultimele ore, zeci de avioane de luptă israeliene „au lovit 17 complexe militare şi 4 centre de comandă operaţionale aparţinând organizaţiei teroriste Hamas” în Fâşia Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei a făcut cunoscut acest lucru.

UPDAET Atac fără precedent împotriva Israelului: cele 5.000 de rachete din Gaza au făcut, până acum, 22 morţi şi 545 răniţi

Hamas: „Este ziua revoluţiei” vs Netanyahu: „Suntem în război, vom câştiga”.

UPDATE Românii, sfătuiţi de MAE să nu meargă în Israel

UPDATE Egiptul avertizează asupra unei posibile escaladări: Maximă moderaţie

Egiptul a avertizat cu privire la „consecinţele grave” ale escaladării tensiunilor dintre Israel şi palestinieni într-o declaraţie a Ministerului de Externe rpreluată de agenţia de ştiri de stat. Egiptul a cerut „exercitarea unei reţineri maxime şi evitarea expunerii civililor la pericole suplimentare”.

UPDATE Macron condamnă ferm atacurile teroriste

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste care afectează în prezent Israelul”, scrie preşedintele francez Emmanuel Macron pen X. „Îmi exprim deplina solidaritate cu victimele, cu familiile lor şi cu cei dragi”.

UPDATE Cel puţin 22 de israelieni au murit în atacurile Hamas, peste 300 au fost răniţi

Peste 20 de morţi în Israel: acesta este bilanţul provizoriu din atacurile efectuate astăzi de Hamas, potrivit Magen David Adom, echivalentul local al Crucii Roşii. Sunt peste 300 de răniţi. Unele spitale au cerut populaţiei donaţii de sânge.

UPDATE Hamas: Luptăm împotriva invadatorilor, nu a ostaticilor, ci a prizonierilor de război

„Vrem ca comunitatea internaţională să oprească atrocităţile din Gaza, împotriva poporului palestinian, a locurilor noastre sfinte precum Al-Aqsa. Toate acestea sunt motivele din spatele începutului acestei bătălii”. Purtătorul de cuvânt al Hamas, Khaled Qadomi, a spus acest lucru pentru al-Jazeera. „Nu sunt ostatici, sunt prizonieri de război”, a răspuns el, când a fost întrebat dacă Hamas a luat ostatici soldaţi şi civili israelieni. „Este un război împotriva invadatorilor”, a spus el.

UPDATE Moscova, surprinsă de atacurile Hamas asupra Israelului

Rusia face apel la „reţinere” în urma atacurilor asupra Israelului de către Hamas şi se declară „surprinsă”: „Dacă am fi ştiut, am fi evitat”, a declarat Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului de externe rus şi trimis al Kremlinului pentru Orientul Mijlociu şi Africa, citat de agenţia Interfax. „Suntem în contact cu toată lumea. Cu israelienii, palestinienii şi arabii şi, desigur, cerem mereu moderaţie”, a subliniat el.

UPDATE Von der Leyen: Terorismul dispreţuitor. Israelul are dreptul să se apere

„Condamn fără echivoc atacul efectuat de teroriştii Hamas împotriva Israelului. Este terorismul în forma sa cea mai dispreţuitoare. Israelul are dreptul să se apere de astfel de atacuri atroce”. a scris pe platforma X preşedinta Comisiei Europene.

UPDATE Netanyahu: Suntem în război

„Cetăţeni ai Israelului, suntem în război, şi nu este doar o operaţiune, este un război. Dar vom câştiga. Inamicul va plăti un preţ foarte mare: vom curăţa satele de terorişti”, a comentat premierul Benjamin Netanyahu, după atacurile din această dimineaţă.

UPDATE Bilanţul: 6 morţi şi aproape 200 de răniţi

La ora 11.46 (ora României), bilanţul a ajuns la şase morţi şi aproape 200 de răniţi.

UPDATE Şeful consiliului regional Sha'ar a fost ucis

Şeful consiliului regional Sha'ar a fost ucis în atacuri.

UPDATE Reacţia oficială a României

UPDATE Patru palestinieni au murit în ciocniri

Patru palestinieni au fost ucişi şi cinci răniţi în confruntările dintre armata israeliană şi grupurile palestiniene în zona de frontieră a Fâşiei Gaza. Acest lucru a fost raportat de al-Jazeera care a relansat ştirile de la agenţia turcă Anadolu.

UPDATE Israel, lupte cu Hamas în mai multe locaţii din sud

Armata israeliană luptă în continuare cu teroriştii Hamas în mai multe locaţii din sudul Israelului, lângă graniţa cu Fâşia Gaza. După cum relatează Times of Israel, au loc lupte de incendiu în şi în jurul oraşelor Kfar Aza, Sderot, Sufa, Nahal Oz, Magen, Be'eri şi baza militară Re'im.

UPDATE Orientul Mijlociu: Gaza, cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi în nordul Fâşiei

Cel puţin o persoană a fost ucisă în nordul Fâşiei Gaza într-un atac israelian asupra spitalului indonezian. Al-Jazeera raportează acest lucru citând Ministerul Palestinian al Sănătăţii. Mai multe persoane au fost rănite. Între timp, forţele israeliene (IDF) au confirmat că „lovesc ţinte Hamas în Gaza, ca răspuns la barajul de rachete lansat de Hamas din Fâşia Gaza împotriva Israelului”.

UPDATE Israel, zeci de avioane atacă Hamas în Gaza

„Zezi de avioane israeliene atacă o serie de ţinte Hamas din Fâşia din Gaza”. A anunţat purtătorul de cuvânt al armatei.

UPDATE În Gaza, supermarketurile sunt luate cu asalt, cozi la benzinării

După izbucnirea ostilităţilor, supermarketurile din Gaza au fost luate cu asalt de rezidenţi care se tem că se vor confrunta acum cu un conflict prelungit cu Israelul. Rafturile cu produse alimentare – relatează surse locale – au fost în scurt timp golite. Cozile lungi sunt semnalate şi de brutării. La benzinării, şoferii încearcă să apuce ultimele provizii disponibile de combustibil, într-o atmosferă extrem de tensionată.

UPDATE Populaţia, invitată să doneze sânge

Serviciul de salvare Magen David Adom îi invită pe israelieni să doneze sânge. Acest lucru a fost raportat de site-ul de ştiri israelian Ynet. Serviciul de salvare a spus că va lucra pentru a înfiinţa centre de donaţii la nivel local.

UPDATE Armata israeliană lansează „Operaţiunea Săbii de Fier”. Au chemat zeci de mii de rezervişti. 2200 de lansări confirmate

Armata israeliană a chemat zeci de mii de rezervişti, a aflat televiziunea publică Kan. Potrivit radiodifuzorului, acesta este începutul „Operaţiunii Iron Swords”. Armata a confirmat tragerea a cel puţin 2.200 de rachete din Gaza. ''Luptele sunt în desfăşurare în şapte locaţii din Israel'', a actualizat postul de radiodifuzor.

UPDATE Herzog, moment dificil pentru Israel

„Statul Israel trece printr-o perioadă dificilă. Vreau să trimit sprijinul meu Forţelor de Apărare Israelului, comandanţilor şi luptătorilor săi şi tuturor forţelor de securitate şi de ajutor şi vă cer să trimiteţi cuvinte de încurajare şi putere tuturor locuitorilor Israelului. care sunt atacaţi”. Preşedintele israelian, Isaac Herzog, a scris pe X

UPDATE Israel: peste o sută de răniţi

Peste 100 de persoane au fost rănite în Israel din cauza atacurilor cu rachete din Fâşia Gaza împotriva zonelor de sud şi centrul ţării. Times of Israel raportează acest lucru pe baza a ceea ce a fost comunicat de spitalele israeliene. Centrul Medical Soroka din Be'er Sheva a declarat că a primit 80 de persoane rănite, unele în stare gravă. Centrul Medical Assaf Harofeh, de lângă Tel Aviv, oferă îngrijiri pentru 17 pacienţi, dintre care doi sunt în stare gravă. De asemenea, sunt 21 de persoane rănite, două grav, tratate la Centrul Medical Kaplan din Rehovot.

UPDATE Hareetz, peste 120 de răniţi în atacurile din Gaza

Peste 120 de persoane au fost rănite în atacurile cu rachete lansate din Gaza care au lovit oraşe din Israel. Haaretz raportează acest lucru pe site-ul său.

UPDATE Israel: Videoclipul Hamas face raiduri militanţilor săi din Gaza

Hamas a publicat videoclipuri în care oamenii săi înarmaţi îmbrăcaţi în negru fac raid într-o poziţie a armatei israeliene la graniţa cu Fâşia Gaza, după ce s-au apropiat cu motociclete. Videoclipurile au fost relansate de ziarul Times of Israel, printre altele.

 

UPDATE Gallant: Hammas a făcut o greşeală gravă, vom câştiga războiul

Atacând prin surprindere Israelul în această dimineaţă, Hamas a făcut o „greşeală gravă”, a spus ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant. „Hamas a făcut o greşeală gravă în această dimineaţă şi a început un război împotriva Statului Israel. Soldaţii Forţelor de Apărare Israelului luptă cu inamicul în toate locurile în care s-au infiltrat - a declarat ministrul citat de presa israeliană - Israelul va câştiga acest război”, a promis el.

UPDATE Soldat israelian răpit de militanţi la Sderot într-un videoclip pe reţelele de socializare

Pe reţelele de socializare circulă videoclipuri care arată militanţi palestinieni în uniformă în oraşul Sderot, la graniţa cu Fâşia Gaza. Într-una se vede ceea ce pare a fi trupul fără viaţă al unui soldat israelian călcat în picioare de o mulţime furioasă care strigă „Allah Akhbar”. În altul, militanţii palestinieni sunt văzuţi purtând un soldat israelian pe o motocicletă. Alte videoclipuri arată un grup de palestinieni dansând în jurul şi deasupra unui tanc israelian în flăcări.

UPDATE Atacul efectuat cu 5.000 de rachete, revendicat de Hamas

Mohammed Deif, liderul aripii militare Hamas din Gaza, a declarat că „5.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului sâmbătă dimineaţa pentru a începe Operaţiunea Furtuna Al-Aqsa”. Israelul a raportat şi o infiltrare din Gaza. Deif, care apare rar în public, a vorbit într-un mesaj video.

UPDATE Operaţiune militară împotriva Israelului

Armata israeliană raportează apoi pătrunderea „un număr nespecificat de soldaţi” la graniţe, în timp ce Hamas declară că a început o nouă operaţiune militară împotriva Israelului. Ieri, zeci de mii de susţinători ai Jihadului Islamic s-au adunat pe străzile din Gaza pentru a sărbători aniversarea înfiinţării mişcării.

UPDATE Armata Israelului „este gata de război”

Între timp, armata israeliană spune că este „gata de război” şi loveşte ţinte în Fâşia Gaza, în timp ce sirenele declanşate de raidulurile aeriene sună în Ierusalim. Suflul a cel puţin trei explozii s-a simţit în timp ce Israelul desfăşura apărare antirachetă. Atacul asupra Ierusalimului este considerat o escaladare gravă de către Israel.

UPDATE Recrutare masivă 

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a aprobat o recrutare masivă de rezervişti, în urma unui atac surpriză al Hamas asupra Israelului. Biroul lui a raportat asta. Numărul de rezervişti care vor fi rechemaţi va depinde de nevoile militare.

„Este ziua marii revoluţii”. Acest lucru a fost declarat de Mohammad Deif, comandantul militar al Hamas, într-o declaraţie raportată de Times of Israel, care a relansat ştiri de la radioul militar israelian pe baza a ceea ce a fost difuzat la TV din Gaza.

//////////////////////////////////

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe. „Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern", au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ sâmbătă dimineaţa.

Sunt rapoarte că luptători palestinieni au încercat să treacă graniţa şi sunt lupte între militanţi şi armata Israelului. Atacul intens a început în zorii zilei, în timp ce copiii mergeau la şcoală: „A început operaţiunea „Inundaţia al-Aqsa”.

Potrivit Jerusalem Post, barajul de rachete a lovit zonele centrale şi de sud ale Israelului şi, citând serviciul de salvare Magen David Adom, cel puţin o rachetă a lovit o clădire din consiliul regional Gederot, unde o femeie de 70 de ani a murit. Tot aici a fost rănit un bărbat de 52 de ani.

Un tânăr de 20 de ani a fost rănit în Yavne. Numărul răniţilor a crescut la 15. 

Jihadul Islamic a sărbătorit ieri înfiinţarea mişcării

Rachetele au fost lansate din diferite locaţii din Gaza începând cu ora 6.30 şi au continuat aproape o jumătate de oră. 

Atacul – relatează surse locale – a început dimineaţa devreme, în timp ce copiii mergeau la şcoală. Poliţia a invitat cetăţenii să rămână în apropierea adăposturilor antiaeriene.

Ieri, zeci de mii de susţinători ai Jihadului Islamic s-au adunat pe străzile din Gaza pentru a sărbători aniversarea înfiinţării mişcării. Dar încă nu este clar dacă există o legătură între acel eveniment şi lansările de astăzi.

Serviciile de urgenţă israeliene citate de mass-media au raportat că o persoană a fost rănită uşor în oraşul Yavne, din centrul ţării, din cauza tirurilor de rachete din Gaza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici